Οι Ρούσσος – Κωνσταντακόπουλος άνοιξαν νέα super διαδρομή στο Κούβελο.

Μια νέα διαδρομή πολύ υψηλής δυσκολίας ολοκληρώθηκε τη προηγούμενη εβδομάδα στο Κούβελο. Το όνομά της Ιππόκαμπος (300μ. IX+ A0) και η δυσκολία της τη κάνει αυτή τη στιγμή, ίσως τη δυσκολότερη γραμμή στα ελληνικά βουνά.

Το IX+ A0, είναι στη δεύτερη σχοινιά και έγινε με μια πτώση. Ελεύθερα υπολογίζεται να είναι ένα 8α. Αλλά και οι υπόλοιπες σχοινιές κινούνται σε υψηλή δυσκολία, ενώ και η ασφάλισή της είναι απαιτητική, μιας και πολλά από τα περάσματα απαιτούν χρήση φυσικής ασφάλισης. Η νέα διαδρομή τελειώνει στη 13η σχοινιά της Τσουπράς και χρειάστηκαν 7-8 επισκέψεις για να ολοκληρωθεί, ενώ στις πρώτες προσπάθειες συμμετείχε και ο Γ. Αληφέρης.
Στην  ίδια ορθοπλαγιά άνοιξε ήδη μια ακόμα διαδρομή ο Τορέλι, ενώ ο ίδιος ασχολείται τώρα με ένα καινούργιο του project.
Αναμφίβολα ο Κούβελος είναι η αιχμή της trad αναρρίχησης υψηλής δυσκολίας, αφού έχει πλέον πολλές, μεγάλες και πολύ απαιτητικές διαδρομές να προσφέρει.

SHARE
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός κοίταζα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με έκανε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό, τα Βαρδούσια κ.α.