Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν από μια παρέα ορειβατών και αναρριχητών, που στα ‘90s έψαχνε έναν τρόπο να εκφράσει αυτά που έκανε και ένοιωθε για τα βουνά και τα βράχια.

Και κάπως έτσι, την άνοιξη του ’98, τυπώθηκε το πρώτο τεύχος του περιοδικού Ανεβαίνοντας για να εκφράζει όλα αυτά τα αισθήματα που αναβλύζουν από τα ψηλά βουνά. Από τότε, για 18 χρόνια και 73 τεύχη, το ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ήταν ένα σημείο αναφοράς για την ορειβατική κοινότητα. Από τις σελίδες του πέρασαν όλες οι σημαντικές στιγμές της ελληνικής ορειβατικής και αναρριχητικής κοινότητας και βέβαια οι άνθρωποι πίσω από αυτά. Ταυτόχρονα από το 2005 οι εκδόσεις ξεκίνησαν την έκδοση βιβλίων για τη Φύση, την ορειβατική εκπαίδευση, καθώς και σειρά πεζοπορικών οδηγών, ενώ το 2007 ξεκίνησε τη λειτουργία του και το anevenontas.gr που αποτελεί μέχρι και σήμερα την πιο γνωστή πύλη ενημέρωσης της ελληνικής ορειβατικής κοινότητας. Και όχι μόνο: στο anevenontas.gr εκτός από ειδήσεις και άρθρα, υπάρχει μια πλατφόρμα για πεζοπορικές και αναρριχητικές διαδρομές∗, ευρετήριο με όλα τα βουνά, τα καταφύγια∗, τις ορθοπλαγιές∗ και τους ορειβατικούς συλλόγους∗ της χώρας, συνεχίζοντας να αποτελεί το σημείο αναφοράς της κοινότητας.

Αν το βουνό είναι για σας κάτι περισσότερο από μερικές ψηφιακές φωτο στο σκληρό σας δίσκο, υπάρχουν ίσως αρκετοί λόγοι για να ανέβουμε μαζί εκεί.

Γραφεία: Ψαρρών 20, 151 23, Mαρούσι
e-mail: info@anevenontas.gr
Ιστοσελίδα: www.anevenontas.gr
Eκδότης – Διευθυντής: Mίλτος Zέρβας

∗ Υπό κατασκευή