Μετεωρολογικός σταθμός στην κορυφή του Παρνασσού Λιάκουρα!

meteorologikos stathmos sth liakoura
φωτό: Γ. Καμπαξής.

Ένας ακόμα μετεωρολογικός σταθμός στην αλπική ζώνη του Παρνασσού, αυτή τη φορά στην κορυφή του, τη Λιάκουρα στα 2456μ.

Ο σταθμός αυτός στήθηκε από τους Γιάννη Καμπαξή, Θοδωρή Κιούλο και Φαίδωνα Μώρο, μια παρέα καιρόφιλων που ζει στην Αμφίκλεια και που έχει ήδη στήσει σταθμούς βόρεια της Λιάκουρας, στις δολίνες Βαθύσταλος (1780μ.) και Σέσι 2080μ. σταθμούς που δίνουν από τις χαμηλότερες ελάχιστες πανελλαδικά, κάθε χειμώνα. Την προσπάθεια στήριξαν οικονομικά αρκετοί ιδιώτες από το χωριό, ενώ καθοριστική ήταν η βοήθεια από την Agenso (η κατασκευάστρια εταιρεία του σταθμού) και φυσικά το ΕΑΑ (meteo.gr).

Η εγκατάσταση έγινε προχθές από το Γιάννη Καμπαξή που κουβάλησε στην πλάτη όλα τα υλικά και ο σταθμός υπάρχει online, ενώ γίνεται προσπάθεια να ενταχθεί στο δίκτυο του ΕΑΑ. Ο σταθμός αυτός θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμος τόσο στους πεζοπόρους, όσο και στους αναρριχητές και χιονοδρόμους που δραστηριοποιούνται το χειμώνα στο βουνό. Ευχαριστούμε παιδιά!

Δείτε online σε πραγματικό χρόνο τα δεδομένα του σταθμού πατώντας εδώ.

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...