Νεκρός ο δεύτερος αναρριχητής στον Όλυμπο

Στεφάνι. Α. Ορθοπλαγιά και Ζωνάρια του Στεφανιού.

Νεκρός τελικά είναι ο δεύτερος αναρριχητής στον Όλυμπο και συγκεκριμένα στα χτένια του Στεφανιού. Ο Θανάσης Κωτούλας (41χρ.) κάτοικος Αθηνών, σκαρφάλωνε χρόνια και ήταν ιδιαίτερα συμπαθές μέλος της Αθηναϊκής αναρριχητικής κοινότητας. Το ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ εκφράζει τα συλλυπητήρια του στους φίλους και συγγενείς του.

Η σωρός του άτυχου αναρριχητή, είναι ακόμα πάνω στην ορθοπλαγιά και αυτήν την ώρα γίνεται προσπάθεια να προσεγγιστεί. Το πρωί επιχείρησε Super Puma, αλλά ο κλειστός καιρός δεν το επέτρεψε.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Θανάσης Κωτούλας μαζί με τον σχοινοσύτροφο του, σκαρφάλωναν τη Δευτέρα στο Στεφάνι, όταν το απόγευμα τους έκλεισε ο καιρός (βροχή και χαλάζι) και καθηλώθηκαν στην ορθοπλαγιά ψηλά στα χτένια και λίγο χαμηλότερα από την κορυφή, με αποτέλεσμα να κάνουν bivouac (αναγκαστική διανυκτέρευση). Την επομένη, Τρίτη 24/7, κάλεσαν σε διάσωση.

Ερωτήματα έχουν δημιουργηθεί για τις συνθήκες και το χρόνο θανάτου (μέχρι χθες το απόγευμα η Π.Υ. δεν επιβεβαίωνε το θάνατο του), καθώς και για τους χρόνους προσέγγισης και διάσωσης.

Update: 15:00. Η σωρός κατέβηκε και η επιχείρηση ολοκληρώθηκε. Ο σχοινοσύντροφος του άτυχου αναρριχητή, είναι καλά στην υγεία του και κατεβαίνει πεζός για Διασταύρωση.

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...