Επικίνδυνα βύσματα σπάνε…Ενημέρωση…

Τον Αύγουστο του 2010 ο υπογράφων ολοκλήρωσε τον εξοπλισμό αναρριχητικού πεδίου στη περιοχή βρύση στην Εύβοια. μερικές διαδρομές εξοπλίστηκαν με βύσματα και πλακέτες γνωστής εγχώριας εταιρείας.

Στις τελευταίες τέσσερις διαδρομές που καρφώθηκαν πέρυσι τον Αύγουστο , στην παρτίδα που χρησιμοποιήθηκε (βύσματα πλακέτες) , σε επίσκεψη μου που έγινε ύστερα από τρεις μήνες περίπου ήταν ήδη ορατά τα σημάδια οξείδωσης στα βύσματα και λίγο λιγότερο στις πλακέτες. Να σημειώσω εδώ ότι το σημείο βρίσκεται αρκετά χιλιόμετρα μέσα στην ενδοχώρα της Ευβοίας.
Δέκα μήνες αργότερα πριν καν κλείσει ένας χρόνος από την τοποθέτηση τους και συγκεκριμένα στις 6-06-2011 ξαναεπισκέφθηκα το πεδίο με φίλο αναρριχητή, προκειμένου να διορθώσω ένα ρελέ και να σκαρφαλώσουμε και λίγο. Μπαίνοντας στη διαδρομή «close to the edge» 6a+ με έκπληξη και λίγο τρόμο (επειδή ήμουν ακόμη σχετικά χαμηλά) διαπίστωσα ότι οι δυο πρώτες ασφάλειες δεν είχαν αντέξει το βάρος από τα σετάκια και είχαν κοπεί!!!! Προφανώς δεν είχαν αντέξει τον κραδασμό(;;) που προκαλεί η δύναμη που ασκούμε όταν περνάμε το σετάκι στη πλακέτα.!!!!
Ως εκ τούτου και επιφυλασσόμενος για την πορεία που θα πάρει αυτή η ιστορία, με σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και τους φίλους αναρριχητές, δηλώνω ότι οι διαδρομές που είναι εξοπλισμένες με τα συγκεκριμένα βύσματα καθίστανται άκρως επικίνδυνες και ανασφαλείς. Οι διαδρομές είναι: close to the edge 6a+, cross town traffic 7a , free bird 6b+ και funk it 6c. Οι συγκεκριμένες διαδρομές θα επανεξοπλιστούν με καινούργια βύσματα και θα υπάρξει ενημέρωση και δημοσίευση από τον υπογράφοντα. μέχρι τότε μην τις σκαρφαλώνετε.
Γιώργος Ποθητάκης
7-06-2011

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...