Αγνοείται στο Makalu από τη προηγούμενη Τετάρτη ο Χάρης Κυριακάκης.

Αγνοείται εδώ και πέντε ημέρες ο Χάρης Κυριακάκης, που συμμετείχε σε εμπορική αποστολή στο Makalu. Ο Χάρης κατόρθωσε τη Τρίτη 25/5 να κάνει κορφή, ξεκινώντας από τη κατασκήνωση 4 στα 7750μ, αλλά ανέβηκε σε αυτή αργοπορημένα.

Στη κατάβαση συνέχισε να αργοπορεί και ο Sherpa του, τον άφησε να κατεβαίνει μόνο του στα σταθερά σχοινιά. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, τον περίμενε πιο κάτω για περίπου τέσσερις ώρες, όταν τελικά αναγκάστηκε να επιστρέψει στη κατασκήνωση 4.
Την επόμενη μέρα, υπήρξε επικοινωνία με το Χάρη, ο οποίος πέρασε τη νύχτα κάτω από ένα βράχο και ενημέρωσε τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας ότι είναι κοντά στη κατασκήνωση 4. Όμως οι κακές καιρικές συνθήκες (ομίχλη, χιονόπτωση) δεν επέτρεπαν τον εντοπισμό του και τελικά μια μέρα μετά, κάθε επικοινωνία μαζί του χάθηκε. Να σημειωθεί, ότι ο Χάρης έχει εμπειρία από ψηλό βουνό και μάλιστα το Makalu ήταν η τέταρτη 8άρα κορφή που ανέβηκε.

Δυστυχώς οι μέχρι τώρα προσπάθειες εντοπισμού του έχουν αποβεί άκαρπες.

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...