Χιονοστιβάδα χτύπησε σκιερ στη Βασιλίτσα

Μια ομάδα τριών σκιέρ χτυπήθηκε από χιονοστιβάδα στο χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας (το οποίο είναι ακόμα κλειστό). Ο ένας από τους τρεις χτύπησε άσχημα πάνω σε δένδρο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γρεβενών, όπου δυστυχώς κατέληξε.

Να σημειώσουμε ότι ο κίνδυνος χιονοστιβάδων αυτές τις ημέρες είναι αυξημένος. Στη Βασιλίτσα π.χ. χθες έριξε μισό μέτρο φρέσκο χιόνι πάνω από το παλιό και παγωμένο, δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες για χιονοστιβάδες. Αν είναι δυνατόν και πριν ξεκινήσετε για το βουνό, ενημερωθείτε για τις συνθήκες χιονιού και τις ιδιαιτερότητες του πεδίου, από τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε αυτό ή από άλλες αξιόπιστες πηγές και σε κάθε περίπτωση να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Το video δείχνει χιονοστιβάδα στη Βασιλίτσα που προκλήθηκε από (τυχερούς) σκιέρ. Το σκι εκτός πίστας, είναι στατιστικά το πιο επιρρεπές σπορ βουνού σε ατυχήματα και ειδικά σε χιονοστιβάδες.

 

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...