Η FJÄLLRÄVEN το πιο βιώσιμο brand για τέταρτη συνεχή χρονιά.

Fjallraven_trekking

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, οι καταναλωτές στη Σουηδία ψήφισαν τη Fjällräven ως τo πιο βιώσιμο brand της χώρας στην κατηγορία «Brands Ένδυσης και Μόδας» στον Δείκτη Βιωσιμότητας Εμπορικών Σημάτων (Sustainable Brand Index) του 2023.

Με τη βοήθεια 80.000 καταναλωτών σε 8 χώρες, το Sustainable Brand Index μετρά και αναλύει σχεδόν 1.600 μάρκες σε 36 κλάδους σε ό,τι αφορά τη βιωσιμότητα. Αυτή η ανεξάρτητη μελέτη γίνεται κάθε χρόνο από το 2011 και εξετάζει πώς οι καταναλωτές αντιλαμβάνονται τα βιώσιμα brands. «Τα μεγάλα outdoor brands δεν μπορούν να επιβιώσουν σήμερα χωρίς σταθερές πρακτικές βιωσιμότητας. Είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικό το γεγονός ότι η δουλειά που κάνει η Fjällräven γίνεται αντιληπτή και εκτιμάται από τους καταναλωτές», δήλωσε ο Martin Nordin, εκτελεστικός πρόεδρος της Fenix Outdoor.

Η Fjällräven ιδρύθηκε το 1960 και έχει οικοδομήσει την παγκόσμια φήμη της στη δημιουργία outdoor ρούχων και εξοπλισμού με έμφαση στην ανθεκτικότητα, τη λειτουργικότητα και τη βιωσιμότητα. «Το όραμά μας είναι να γίνουμε το πιο βιώσιμο και premium outdoor brand στον κόσμο, γι’ αυτό και χαιρόμαστε που οι καταναλωτές εμπιστεύονται τη Fjällräven και τις προσπάθειές μας να προωθήσουμε τη βιώσιμη καινοτομία και να θέσουμε αυστηρούς κανονισμούς για να εισάγουμε νέα πρότυπα βιωσιμότητας», δήλωσε ο Martin Axelhed, CEO της Fjallräven. «Είναι γνωστό πως οι Σουηδοί καταναλωτές δίνουν ιδιαίτερα μεγάλη αξία στη βιωσιμότητα, οπότε το γεγονός ότι αναγνωρίζεται ως κορυφαία μάρκα του κλάδου στη Σουηδία αποδεικνύει ότι βαδίζουμε προς τη σωστή κατεύθυνση».

«Το επίκεντρο των προσπαθειών μας για τη βιωσιμότητα είναι να συμβάλλουμε θετικά στη φύση ή, όπως λέμε, να αφήσουμε τη ‘σκηνή’ μας σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι την παραλάβαμε. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που η σκληρή δουλειά που κάνει η Fjällräven σε όλα, από την υπεύθυνη προμήθεια υλικών και τη διαφανή αναφορά ΕΚΕ, μέχρι την ουσιώδη εξάλειψη των χημικών ουσιών, έχει αντίκτυπο και αναγνωρίζεται από τους καταναλωτές», δήλωσε ο Aiko Bode, Chief Sustainability Officer της Fenix Outdoor.

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...