Ο Nicolas Favresse χαρακτηριστικά δήλωσε: «Είναι πιθανότατα η πιο περιπετειώδης διαδρομή που έχουμε κάνει ποτέ. Αυτή η διαδρομή έχει σχεδόν τα πάντα: σχισμές καλυμμένες με χορτάρι και βρύα, κόψεις με λειχήνες, φαρδιές σχισμές, αλλά κι ένα μικρό καταρράκτη.
Η κάθε σχοινιά των συνολικά 850μ. της διαδρομής, μας πρόσφερε μια απίστευτα όμορφη αναρρίχηση, γεμάτη προκλήσεις πάνω σε ένα γρανίτη εξαιρετικής ποιότητας. Πραγματικά είμαστε πολύ χαρούμενοι που φέραμε εις πέρας το όλο εγχείρημα, με ελεύθερη αναρρίχηση. Επίσης είμαστε περήφανοι που καταφέραμε να φτάσουμε στη κορφή χωρίς να αφήσουμε τίποτα πίσω μας: όχι καρφιά, όχι βύσματα, όχι παρατημένοι ιμάντες. Μετά κατεβήκαμε κάτω στην ακτή και γιορτάσαμε την επιτυχία μας με σαμπάνια και φρέσκα ψάρια που ψαρέψαμε οι ίδιοι.
devil_3Το ίδιο βράδυ ξυπνήσαμε από μια καταιγίδα η οποία κράτησε μερικές μέρες, όμως μπορώ να σας πω ότι σταθήκαμε άτυχοι μιας και δεν μας έπιασε κατά την ανάβαση, πράγμα που θα μεγιστοποιούσε ακόμα περισσότερο την πρόκληση και τη δυσκολία που θα είχαμε κατά την αναρρίχηση».   
Ότι πεις Nicolas..

Πηγή: http://www.xpedition.be/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός χάζευα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με ώθησε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει και εκδώσει, πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό και τα Βαρδούσια.