Ρεμάλι – Μια κλασική της Βαράσοβας

Ο Γιάννης Τορέλι στη δεύτερη σχοινιά της "Ρεμάλι".

Το Ρεμάλι είναι, ή μάλλον ήταν, μια από τις «μυθικές» διαδρομές της Βαράσοβας. Ανοιγμένη από δύο ούτως ή άλλως «μύθους» της ελληνικής αναρρίχησης είναι μια κλασική διαδρομή εβδόμου, στο στυλ που άνθησε στη Βαράσοβα τη δεκαετία του ΄80: φυσική γραμμή, ελάχιστες μόνιμες ασφάλειες, ικανότητα στην τοποθέτηση καρυδιών, μεγάλη αισθητική αξία.

Δεν είναι τυχαίο ότι χρειάστηκε να περάσουν πάνω από δέκα χρόνια για να αρχίσει να επαναλαμβάνεται όλο και συχνότερα. Αν το επίπεδό σας είναι στο VII και έχετε άνεση στην τοποθέτηση ασφαλειών, το «Ρεμάλι» είναι μια γραμμή για σας.

1η σχοινιά: Ξεκινάει δεξιά από τη διαδρομή «Σκάλα» σε μια πλάκα με γκολό V+. Το δύσκολο και λίγο ψυχολογικό πέρασμα της σχοινιάς VII- βρίσκεται 10μ. πιο ψηλά εκεί όπου πρέπει να πιάσουμε ένα φαπέ πιάσιμο με το αριστερό μας χέρι και να ανορθωθούμε σε καλή χούφτα λίγο πιο ψηλά (δυναμική κίνηση). Μετά το πέρασμα αυτό κάνουμε αριστερά και βρίσκουμε το ρελέ.
2η σχοινιά: Ξεκινάμε ακριβώς ευθεία στο δίεδρο που βλέπουμε. Στην αρχή ο βράχος έχει αρκετά γρέζια αλλά στη συνέχεια γίνεται καλύτερος. Το πρώτο πέρασμα είναι VI- και ασφαλίζεται με μεσαία friends. Στη συνέχεια τραβερσάρουμε δεξιά στη χαρακτηριστική σχισμούλα που βλέπουμε. Η σχοινιά ασφαλίζεται καλά με καρυδάκια μεσαία. Η δυσκολία της σχοινιάς VII-/VII.
3η σχοινιά: Η τρίτη είναι ίσως η πιο ατμοσφαιρική σχοινιά της διαδρομής. Ακολουθούμε μια σχισμή σε πλάκα όπου ασφαλίζεται πολύ καλά με συνεχόμενη δυσκολία VI/VI+. Η σχοινιά αυτή δεν έχει καμία μόνιμη ασφάλεια και απαιτεί καλή εξοικείωση με τα καρυδάκια/friends. Στο τέλος της 3ης σχοινιάς μπορούμε να κάνουμε λίγο δεξιά και να βγούμε στο ρελέ του ΓΕΡΑΚΙΟΥ όπου με 2 ραπέλ φτάνουμε στο έδαφος.
4η σχοινιά: Εύκολη σχοινιά V+ αλλά χωρίς καμία μόνιμη ασφάλεια. Αν κάνουμε την 4η σχοινιά θα βγούμε στην κορυφή του βράχου όπου για να γυρίσουμε θα πρέπει να περπατήσουμε /καταρριχηθούμε μέχρι τα ραπέλ της KALIDONISCHE (2 ραπέλ).

Διαβάστε ακόμα:  1978 - 2018. 40 χρόνια Batman. Ένας κάθετος Μύθος

Ανοίχτηκε από τους: Χ. Αγνόγλου και Δ. Κορρέ (1986)
Δυσκολία: ED+ (VII)
Υψ. Διαφορά: 120μ.
Ασφάλειες: λίγα καρφιά στις δύο πρώτες σχοινιές και τα δυο πρώτα ρελέ.
Υλικά: :πλήρης σειρά καρυδιών

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...