Νέα διαδρομή πάγου στο Νεπάλ

Πράγματι στις αρχές του προηγούμενου μήνα οι δύο γυναίκες επιχείρησαν να συνδυάσουν δύο υπάρχουσες διαδρομές στο δεξί μέρος του τοίχου. Αφού έφτασαν στα 5850μ στις δύο πρώτες μέρες και έφτασαν στην κορυφή της ορθοπλαγιάς στο δεξί μέρος του Kwangde Lho (6187μ.), αποφάσισαν πως ήταν πολύ αργά για να προχωρήσουν προς την κορυφή του βουνού και γύρισαν πίσω.

kwangde-shar09-linecamp-375Παρόλα αυτά, πρόλαβαν και είδαν μια πιθανή νέα διαδρομή στο αριστερό μέρος της ορθοπλαγιάς και, αφού πήραν μαζί τους φαγητό για 5 μέρες, ξεκίνησαν προς την κορυφή.

Στις 9 Ιανουαρίου, οι δύο αναρριχήτριες ακολούθησαν τη νέα διαδρομή για δύο μέρες, ώσπου μπήκαν στην γαλλική Extra Blue Sky (1200μ, ED2). Την τρίτη μέρα τραβήχτηκαν αριστερα σε νέο έδαφος πάλι, ενώ την επόμενη μέρα ανέβηκαν ένα ακόμα μικρό κομμάτι της διαδρομής, για να σταματήσουν εκεί για το βράδυ, αφού δε θα προλάβαιναν να φτάσουν στην κορυφή πριν νυχτώσει.

Την 5η μέρα αναρριχήθηκαν για έξι ώρες στη βορειοανατολική ορθοπλαγιά και έγιναν μόλις το τρίτο ζευγάρι που καταφέρνει να ανέβει στην κορυφή Kwangde Shar από την βόρεια ορθοπλαγιά!

SHARE
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός κοίταζα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με έκανε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό, τα Βαρδούσια κ.α.