Μετά από τέσσερις μήνες πολύ σκληρής προπόνησης, η Beth Rodden έκανε redpoint τη διαδρομή Meltdown Χ+/ΧΙ-, μια νέα και πολύ δύσκολη διαδρομή παραδοσιακής αναρρίχησης στο Yosemite!
Κατά τη διάρκεια της ανάβασης, η Rodden ήταν επικεφαλής σε όλη τη διαδρομή, ανεβάζοντας αρκετά τον πήχη για μια ανάβαση τέτοιας δυσκολίας. Η Rodden έχει ολοκληρώσει αρκετές Χ+/ΧΙ- διαδρομές μέχρι σήμερα και δηλώνει πως το Meltdown είναι πολύ πιο δύσκολη από οποιαδήποτε προηγούμενη διαδρομή της.
Μόλις επιβεβαιωθεί ο βαθμός δυσκολίας του Meltdown, θα είναι και επισήμως το πιο δύσκολο εγχείρημα παραδοσιακής αναρρίχησης (trad), επιβεβαιώνοντας την κορυφαία θέση που έχει αυτή τη στιγμή η Beth Rodden στη γυναικεία αναρρίχηση.