Η δυσκολότερη διαδρομή από γυναίκα!

Μετά από τέσσερις μήνες πολύ σκληρής προπόνησης, η Beth Rodden έκανε redpoint τη διαδρομή Meltdown Χ+/ΧΙ-, μια νέα και πολύ δύσκολη διαδρομή παραδοσιακής αναρρίχησης στο Yosemite!

Κατά τη διάρκεια της ανάβασης, η Rodden ήταν επικεφαλής σε όλη τη διαδρομή, ανεβάζοντας αρκετά τον πήχη για μια ανάβαση τέτοιας δυσκολίας. Η Rodden έχει ολοκληρώσει αρκετές Χ+/ΧΙ- διαδρομές μέχρι σήμερα και δηλώνει πως το Meltdown είναι πολύ πιο δύσκολη από οποιαδήποτε προηγούμενη διαδρομή της.

Μόλις επιβεβαιωθεί ο βαθμός δυσκολίας του Meltdown, θα είναι και επισήμως το πιο δύσκολο εγχείρημα παραδοσιακής αναρρίχησης (trad), επιβεβαιώνοντας την κορυφαία θέση που έχει αυτή τη στιγμή η Beth Rodden στη γυναικεία αναρρίχηση.

SHARE
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός κοίταζα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με έκανε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό, τα Βαρδούσια κ.α.