Καλό είναι όσοι σκαρφαλώνουν –ειδικά sport διαδρομές, όπου η ασφάλεια είναι αποκλειστικά σε βύσματα να το διαβάσουν προσεκτικά.

Δε πέρασαν λίγες ημέρες και ο προβληματισμός ή μάλλον οι επισημάνσεις του Δημήτρη Κάραλη επιβεβαιώθηκαν. Στο Εργαστήριο Τεχνολογίας Ναυτικών Υλικών της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων του Πολεμικού Ναυτικού που δουλεύει έφτασαν άλλα δυο κομμένα βύσματα. Το βάρος που είχαν δεχθεί πριν αυτά σπάσουν, ήταν απλά το βάρος από ένα κλιπαρισμένο σετάκι, κάνοντας τη ρήση του Βαγγέλη Γαλάνη “καλή ασφάλεια είναι αυτή που κρατάει το βάρος ενός καραμπίνερ“, να μη δείχνει πια και τόσο υπερβολική.
Τα κομμένα βύσματα ήταν από το αναρριχητικό πεδίο της Βρύσης στην Εύβοια, ήταν τοποθετημένα στο βράχο εδώ και 9-10 μήνες και ήταν κατασκευασμένα από noname χάλυβα. Κατασκευαστής: Rockland.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός χάζευα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με ώθησε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει και εκδώσει, πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό και τα Βαρδούσια.