Κι άλλα κομμένα βύσματα σε sport πεδίο!!!

Όσοι από εσάς έχουν διαβάσει το Ανεβαίνοντας Νο61 που κυκλοφορεί, θα πρόσεξαν τη συνέντευξη του Δημήτρη Κάραλη (εκπαιδευτής ΕΟΟΑ – ειδικός τεχνικός σύμβουλος UIIA) για το περίφημο κομμένο βύσμα στη Βαράσοβα και το γενικότερο πρόβλημα που δημιουργείται σιγά-σιγά από το ανεξέλεγκτο κάρφωμα το βράχων με βύσματα αμφιβόλου ποιότητας.

Καλό είναι όσοι σκαρφαλώνουν –ειδικά sport διαδρομές, όπου η ασφάλεια είναι αποκλειστικά σε βύσματα να το διαβάσουν προσεκτικά.

Δε πέρασαν λίγες ημέρες και ο προβληματισμός ή μάλλον οι επισημάνσεις του Δημήτρη Κάραλη επιβεβαιώθηκαν. Στο Εργαστήριο Τεχνολογίας Ναυτικών Υλικών της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων του Πολεμικού Ναυτικού που δουλεύει έφτασαν άλλα δυο κομμένα βύσματα. Το βάρος που είχαν δεχθεί πριν αυτά σπάσουν, ήταν απλά το βάρος από ένα κλιπαρισμένο σετάκι, κάνοντας τη ρήση του Βαγγέλη Γαλάνη “καλή ασφάλεια είναι αυτή που κρατάει το βάρος ενός καραμπίνερ“, να μη δείχνει πια και τόσο υπερβολική.
Τα κομμένα βύσματα ήταν από το αναρριχητικό πεδίο της Βρύσης στην Εύβοια, ήταν τοποθετημένα στο βράχο εδώ και 9-10 μήνες και ήταν κατασκευασμένα από noname χάλυβα. Κατασκευαστής: Rockland.

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...