Η Αραλού βρίσκεται σ΄ένα από τα πιο must sport αναρριχητικά πεδία της Αττικής, την Αλογόπετρα (σπηλιά Ρούσσου) και έχει χαρακτηριστεί ώς  διαδρομή διαμάντι απ’ όσους αναρριχητές την έχουν επαναλάβει – Αθηναίους και μή. Σπάνια θα βρεθεί σχοινοσυντροφιά που θα επισκεφθεί την Αλογόπετρα και δεν θα τη δοκιμάσει, ενώ παραμένει στόχος για πολλούς αναρριχητές. Nα σημειώσουμε ότι τη συγκεκριμένη διαδρομή άνοιξε ο συνήθης ύποπτος Κώστας Ρούσσος και ήταν η πρώτη που κατάφερε να αναδείξει τις εξαιρετικές δυνατότητες του πεδίου και την άριστη ποιότητα του βράχου της σπηλιάς.

Ο Λουκάς Ντουρντουρέγκας μας δείχνει τα «χούγια» της!…

TIPS:

  • Πολύ καλό ζεσταμα μπορείτε να κάνετε είτε στο πρώτο κομμάτι της διαδρομής, είτε στα δεξιά και κάτω από την σπηλιά σε ένα πολύ ωραιο 6c.
  • Η διαδρομή έχει δύο πολύ καλά rest με το πρώτο στο τέλος της ισσοροπιστικής πλάκας (no hands rest). Το δεύτερο βρίσκεται μετά το crux και είναι μεν στα χέρια, αλλά με πολύ καλα πατήματα.
  • Φροντίστε να μην πάτε μετά από περίοδο έντονων βροχοπτώσεων μιας και το κολονέτο του crux υπάρχει περίπτωση να το βρείτε βρεγμένο.
  • Η σπηλιά έχει βορειοανατολικό προσανατολισμό οπότε το καλοκαίρι καλύτερα είναι να πάτε μετά το μεσημέρι. Ακόμη και τις ζεστές μέρες του χειμώνα το σκαρφάλωμα είναι πολύ ευχάριστο.
Διαβάστε ακόμα:  Ξεκινά αύριο το Αναρριχητικό Φεστιβάλ Ερμιονίδας 23!

Καλή επανάληψη!

Κείμενο: Χρ. Τσούτσιας, φωτό: Β. Καραλάιος, αναρριχητής: Λ. Ντουρντουρέκας

 

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...