Άλλη μια νέα γραμμή στη Σπηλιά Νταβέλη

Ανοίχτηκε στην Σπηλιά μία καινούρια διαδρομή (από παλιά και πολλούς λεγόταν να ανοιχτεί αυτή η γραμμή). Το όνομα αυτής La Ramba 8α/8α+(και όχι La Rambla) γιατί ακολουθεί την χαρακτηριστική ράμπα στο χείλος της σπηλιάς δεξιά από τον Προκρούστη.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η διαδρομή έχει κοινή αρχή με τον Προκρούστη 7c και συνεχίζει για τρία σετάκια στην χαρακτηριστική ράμπα. Στο τέλος της ράμπας είναι το crux της διαδρομής. Η έξοδος από το χείλος της στέγης χρησιμοποιώντας ένα μονοδακτυλικό πιάσιμο. Η διαδρομή ανοίχτηκε και ελευθερώθηκε μετά από τέσσερις προσπάθειες από τον Κώστα Τσούλκα στις 17/9/07 και δόθηκε η βαθμολογία 8α/8α+.

SHARE
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός κοίταζα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με έκανε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό, τα Βαρδούσια κ.α.