Το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ή απλά “το Ανεβαίνοντας” ξεκίνησε ουσιαστικά από μια παρέα ορειβατών και αναρριχητών, που εκεί στα τέλη των ‘90s έψαχνε ένα τρόπο να εκφράσει αυτά που έκανε και ένοιωθε για τα βουνά και τα βράχια. Και κάπως έτσι, την άνοιξη του ’98, τυπώθηκε το πρώτο τεύχος του περιοδικού.

Από τότε, για 18 χρόνια και 73 τεύχη, το ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ήταν ένα σημείο αναφοράς για την ορειβατική κοινότητα. Από τις σελίδες του πέρασαν όλα τα γεγονότα και οι σημαντικές στιγμές της κοινότητας και βέβαια οι άνθρωποι πίσω από αυτά.

Το καλοκαίρι του 2015, λίγες ημέρες προτού το τεύχος Νο74 μπει για τύπωμα, ο κύκλος αυτός τέλειωσε. Η περιρρέουσα οικονομική δυσπραγία και οι δυσάρεστες καταστάσεις που αυτή έφερε, οδήγησαν στην αναστολή της έντυπης έκδοσης του περιοδικού.

Σήμερα, η ψηφιακή εκδοχή του έντυπου ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ από το 2007,το anevenontas.gr, εκτός από την τρέχουσα θεματολογία φιλοξενεί και αρκετά από τα άρθρα και τα κείμενα που δημοσιεύθηκαν σε αυτά τα 73 τεύχη.

Αναμένοντας τις καλύτερες εποχές που θα φέρουν το τεύχος Νο74 στο τυπογραφείο, το ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ συνεχίζει μέσα από την ιστοσελίδα του και τις υπόλοιπες εκδόσεις του, πάντα με την ίδια αγάπη για τα βουνά.

Αν σας ενδιαφέρει να προμηθευτείτε κάποια από τα μη εξαντλημένα τεύχη, μπορείτε να μπείτε εδώ.

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...