Προς διαβούλευση το Ν/Σ που αφορά τη διάσωση – Εθνικός Μηχανισμός Εναέριας Έρευνας και Διάσωσης: Ερμής Θεοχαρόπουλος

Δημοσιεύτηκε τελικά σήμερα 26/9, το πολυαναμενόμενο σχέδιο νόμου που αφορά τη διάσωση και έχει το όνομα του αδικοχαμένου Ερμή Θεοχαρόπουλου.

Το νομοσχέδιο σκοπό έχει τη θέσπιση μίας μόνιμης δομής εναέριας έρευνας και διάσωσης, η οποία θα συμβάλλει στην ενίσχυση του επιχειρησιακού έργου του Πυροσβεστικού Σώματος σε συμβάντα εναέριας έρευνας και διάσωσης ατόμων, των οποίων η ζωή και η σωματική ακεραιότητα απειλούνται ή εκτίθενται σε κίνδυνο εντός της ελληνικής επικράτειας, σε χερσαίο χώρο.

Η δομή αυτή θα «στηθεί» με βάση τις διεθνείς προδιαγραφές για τις σχετικές υπηρεσίες και θα χρηματοδοτηθεί από τέλος που θα εισπράττεται κατά την αναχώρηση από τους ελληνικούς αερολιμένες προς τους αερολιμένες εξωτερικού από κάθε αναχωρούντα επιβάτη.

Μέχρι η δομή να στελεχωθεί και εξοπλιστεί, το Ν/Σ προβλέπει για ένα χρονικό διάστημα έως πέντε (5) ετών και έως την πλήρη υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Εναέριας Έρευνας και Διάσωσης (ΕΣΕΕΔ), τη σύναψη συμβάσεων για την παροχή υπηρεσιών έρευνας και διάσωσης με εναέρια ιδιωτικά μέσα και προσωπικό, ιδίως μέλη πληρώματος, χειριστές, τεχνικούς, διασώστες, ορειβάτες και υγειονομικό προσωπικό.

Σε όλες τις περιπτώσεις, η έρευνα και διάσωση τελούν υπό τον πλήρη και αποκλειστικό έλεγχο, συντονισμό και εποπτεία του Π.Σ.

Το Ν/Σ, που μπορείτε να διαβάσετε όλο εδώ, θα είναι σε διαβούλευση για 13 ακόμα μέρες, έως και τις 10/10/22.

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...