Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων 2010 στη Σκοτία

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων το οποίο έλαβε χώρα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο Εδιμβούργο της Σκοτίας συγκεντρώθηκαν πάνω από 430 νέοι διαγωνιζόμενοι αθλητές από σχεδόν 40 διαφορετικές χώρες.

Το πρωτάθλημα πραγματοποιήθηκε στη Διεθνή Climbing Arena του Εδιμβούργου. Οι ευρωπαίες περισσότερο ήταν αυτές που φιγούραραν περισσότερο στο βάθρο των νικητών. Παρόλα αυτά οι αμερικανίδες Dana Riddle και Sasha DiGiulian έκαναν αρκετά καλές εμφανίσεις για λογαριασμό των Η.Π.Α. Η Riddle πήρε στις αποσκευές της ένα χρυσό μετάλλιο στη Β κατηγορία ταχύτητας νεανίδων και η DiGiulian κατέκτησε την τέταρτη θέση στη κατηγορία των νεανίδων ενώ προκρίθηκε ως πρώτη στους ημιτελικούς.

Στη κατηγορία των νεανίδων (Female Juniors) διαγωνίστηκαν επίσης οι αθλήτριες Miura Hawkins και Amanda Sutton, οι οποίες κατέλαβαν τη 17η και 18η θέση αντίστοιχα. Επίσης η Sutton ήρθε 8η στη κατηγορία ταχύτητας νεανίδων μαζί με τις Suzu Jeffrey (14η), Elyssa Czajkowski (15η) και τη Miura Hawkins (16η) οι οποίες τερμάτισαν ανάμεσα στις 20 πρώτες.

Στη κατηγορία των νέων οι αμερικάνοι Ben Hoberg, Matty Hong, και Michael Bautista τερμάτισαν στην 6η,11η και 13η θέση αντίστοιχα. Ο Nathan Hadley ήρθε 11ος στη κατηγορία ταχύτητας νέων, μαζί με τους Alex Johnson (18ος), Julian Boyd (19ος) και τον Nic Sutton (20ος) και έτσι και αυτοί ήταν μέσα στη πρώτη 20άδα.

Στη κατηγορία Α νεανίδων η Michaela Kiersch πήρε τη 14η θέση στη ταχύτητα, η Taylor Clarkin 9η, η Faith Sullivan 10η, Kelly Birch 15η, η Francesca Metcalf 16η, και Tris Sampson (18η) συμπληρώνοντας έτσι την πρώτη 20άδα. Στη Α κατηγορία νέων ο Owen Graham ήρθε πρώτος από όλους τους αμερικάνους κατακτώντας τη 14η θέση μαζί με τους Julian Bautista και τον Alex Fritz οι οποίοι ακολούθησαν στη 16η και 17η θέση αντίστοιχα. Ο Josh Levin ήρθε 13ος στην Α  κατηγορία ταχύτητας νέων μαζί με τους Andrew Kim (18ος) και τον Charles Andrews-Jubelt (19ος).

Διαβάστε ακόμα:  Αμφικτιονία (VII+, 185μ.). Μια όμορφη γραμμή σε μια νέα ορθοπλαγιά.

Η Danielle Rogan ήρθε όγδοη στη Β κατηγορία ταχύτητας νεανίδων. Η Tegan Wilson και η Amelia Metcalf μπήκαν και αυτές μέσα στη πρώτη 20άδα κατακτώντας τη 17η και την 20η θέση αντίστοιχα. Επίσης η Riddle τερμάτισε 11η στη Β κατηγορία νεανίδων. Στη Β κατηγορία ταχύτητας νέων ο Collier Skinn τερμάτισε ανάμεσα στους 10 πρώτους κατακτώντας την 7η θέση. Τέλος οι Dominic Labarge και Thomas Pitzel τερμάτισαν 14ος και 16ος αντίστοιχα. Εάν θέλετε να δείτε τα πλήρη αποτελέσματα μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα ifsc-climbing.org

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...