Η Τέχνη του Βουνού, τ. Β’

Ο δεύτερος τόμος του βιβλίου “Η Τέχνη του Βουνού”, ακολουθεί τα βήματα της ολοκλήρωσης ενός ορειβάτη μέσα από την ενασχόληση με την αναρρίχηση και το ψηλό βουνό ως την κορωνίδα όλων, τις αποστολές σε βουνά όπως τα Ιμαλάια.
Έρχεται ως λογικό συμπλήρωμα του πρώτου, που αφορά τις βασικές γνώσεις, αλλά λειτουργεί και ως ένα αυτόνομο βιβλίο για τους αφοσιωμένους λάτρεις της αναρρίχησης.
Στο βιβλίο παρατίθενται αναλυτικά οι βασικές τεχνικές της αναρρίχησης σε βράχο, χιόνι και πάγο αλλά και άλλες προχωρημένες, που καλύπτουν ακόμα και το επίπεδο ενός εκπαιδευτή ορειβασίας. Επιπλέον περιγράφονται τακτικές και δίνονται μικρά μυστικά για την εφαρμογή αυτών των τεχνικών, ώστε να γίνουν πρακτικές και αποτελεσματικές. Αυτή η δομή κάνει το βιβλίο ξεχωριστό, αφού δεν παραθέτει στείρα γνώση, αλλά δίνει προσανατολισμό και πιθανές λύσεις σε καταστάσεις κατά περίπτωση.
Εξάλλου και οι δυο συγγραφείς έχουν τεράστια εμπειρία πάνω σ’ αυτά τα θέματα, καθώς έχουν σκαρφαλώσει στα βουνά του κόσμου πολύ δύσκολες και απαιτητικές διαδρομές και αρκετές φορές έχουν βρεθεί να εφαρμόζουν κάποια από αυτά που περιγράφονται σ’ αυτό το βιβλίο παλεύοντας να επιβιώσουν κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. Οι «αληθινές ιστορίες» φωτίζουν κάποιες από αυτές τις στιγμές αλλά και άλλες, που προκαλούν γέλιο με τα παθήματα των ίδιων και άλλων φίλων.

Όπως ο πρώτος τόμος, έτσι κι αυτός έχει αναφορές στη θεωρητική προσέγγιση της μάθησης και της εκπαίδευσης, γνώσεις απαραίτητες για απλούς αναρριχητές, εκπαιδευτές και καθέναν που θέλει να κάνει πιο αποτελεσματική την προπόνηση στην αναρρίχηση.
Τα σκίτσα του βιβλίου είναι απλά, αποτυπώνουν όμως με απόλυτη ακρίβεια τις κινήσεις οι οποίες περιγράφονται διεξοδικά στις λεζάντες που τα συνοδεύουν. Έτσι γίνονται πολύτιμα σημεία αναφοράς, που κάποιες φορές μιλάνε δυνατότερα από τα λόγια. Ο τόμος αυτός χωρίζεται σε τέσσερις ενότητες:

  • Αναρρίχηση σε βράχο
  • Αναρρίχηση σε χιόνι, πάγο και μικτό πεδίο
  • Διάσχιση παγετώνα
  • Ορειβατικές αποστολές.
Διαβάστε ακόμα:  Ξεκινά αύριο το Αναρριχητικό Φεστιβάλ Ερμιονίδας 23!

ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ

ISBN 9789608868335
Εκδότης ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ
Συγγραφέας Γιώργος Βουτυρόπουλος-Χρήστος Μπελογιάννης
Έτος Έκδοσης 2011
Διαστάσεις 17Χ24
Αριθμός Σελίδων 352

 

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...