Ολοκληρώθηκε το Αλπινιστικό camp της ΕΟΟΑ στα Μετέωρα.

alpinistiko camp eooa 2023 sta meteora
Ο Ν. Τσαγιαννίδης στη δεύτερη σχοινιά της Ατίθασης Εξημέρωσης

Έγινε πριν μερικές ημέρες (25-28/5) στα Μετέωρα η πρώτη (επιτέλους), εκδήλωση για το Αλπινιστικό Camp της ΕΟΟΑ.

Στη συνάντηση πήραν μέρος αναρριχητές Τ. Γερμανίδης, Χ. Καρανίκας, Σ. Καραντινάκης, Χ. Κουρή, Β. Θεοδώρου, Χ. Καρασαββίδης, Ν. Τσαγιαννίδης και Α. Γιαννιώτη, που έκαναν αρκετά ενδιαφέρουσες επαναλήψεις με πιο σημαντική αυτήν της «Ατίθαση Εξημέρωση» (VIII-, 100μ.) στον Πύργο της Αγίας Βαρβάρας από τους Χ. Καρανίκα και Ν. Τσαγιαννίδη, με τον Νίκο να στέλνει επικεφαλής και onsight τη δεύτερη σχοινιά! Μετά τη δεύτερη σχοινιά ωστόσο πραγματοποιήθηκε υποχώρηση λόγω της βροχής. Η διαδρομή είχε να δει επανάληψη πάρα πολύ καιρό κρίνοντας από την κατάσταση της διαδρομής.

alpinistiko camp eooa 2023 sta meteora
Ο Σ. Καραντινάκης, η Χ. Κουρή και ο Ν. Τσαγιαννίδης στο R4 της Σχιζοφρένειας

Οι υπόλοιπες διαδρομές που είδαν επανάληψη ήταν:

 • Talweg – Αμπελοφύλακας (V+, 130μ.) Χ. Καρανίκας, Σ. Καραντινάκης, Χ. Κουρή
 • Κόψη του Γύπα – Τοίχος του Γύπα (VI, 140μ.) Β. Θεοδώρου, Χ. Καρασαββίδης, Ν. Τσαγιαννίδης
 • Ανάκαμψη (Aufswung) – Τοίχος του Γύπα (VII- 140μ.) Α. Γιαννιώτη, Σ. Καραντινάκης, Χ. Κουρή
 • Χοντρό Τέλος – Ντούπιανη (VII-, 145μ.) Σ. Καραντινάκης, Ν. Τσαγιαννίδης και Β. Θεοδώρου, Χ. Κουρή
 • Roussanoukante, είσοδος από Μαύρο Αστέρι – Καυκάσια (VI+, Α0, 160μ.) Β. Θεοδώρου, Χ. Καρανίκας, Χ. Καρασαββίδης
 • Δίεδρο της Σχιζοφρένειας – Άγιο Πνεύμα (VII, 180μ.) Σ. Καραντινάκης, Χ. Κουρή, Ν. Τσαγιαννίδης
 • Σαξονική Πέρλα – Αλυσσός (V+, 160μ.) Τ. Γερμανίδης, Χ. Καρασαββίδης
 • Αυγό του φιδιού – Αλυσσός (VI, 185μ.) Α. Γιαννιώτη, Σ. Καραντινάκης
 • Νότιος Πυλώνας (Sudpfeiler) – Πύργος Μετεώρων (VII, 120μ.) Β. Θεοδώρου, Χ. Κουρή
 • Dohlewand Direct – Πύργος Μετεώρων (VI-, 145μ.) Τ. Γερμανίδης, Χ. Καρασαββίδης
 • Διαδρομή της Κοιλάδας (Talweg) – Πύργος Καστρακίου (VII, 135μ.) Χ. Καρανίκας, Ν. Τσαγιαννίδης
 • Και φυσικά, η Ατίθαση Εξημέρωση.
Διαβάστε ακόμα:  Ολοκληρώθηκε στους Δολομίτες, το Αλπινιστικό κέντρο ΕΟΟΑ για το 2023.

Αλλά μια αναρριχητική συνάντηση δεν είναι απλά αναρρίχηση ή συνάντηση, ούτε μια σειρά επαναλήψεων, οπότε ας ακούσουμε αυτούς που συμμετείχαν:

Όλα έδειχναν ότι και αυτή η εκδρομή θα οδηγηθεί σε φιάσκο. Παρόλ’ αυτά αποφασίσαμε να πάμε και μετά από σύντομες συστάσεις ξεχυθήκαμε στους αγαπημένους μας βράχους, σαν να γνωριζόμασταν από πάντα, κηρύττοντας έναν άτυπο αγώνα ταχύτητας με τα σύννεφα που κύκλωναν καθημερινά την περιοχή. Για καλή μας τύχη, οι βροχές έπιαναν μετά το μεσημέρι, προσφέροντας τον απαραίτητο χρόνο για την ολοκλήρωση των γραμμών που επιλέγαμε.

Στο αλπινιστικό camp, αν και ο κοινός στόχος είναι η αναρρίχηση, νομίζω ότι δεν είναι απλώς η δραστηριότητα ως ένα ξερό αποτέλεσμα που απορρέει από αυτήν τη διοργάνωση. Μέσα από αυτές τις εξορμήσεις, έχουμε την ευκαιρία, διαφορετικοί αναρριχητές από όλη την Ελλάδα, να έρθουμε κοντά, να γνωριστούμε και να μοιραστούμε την εμπειρία. Ερχόμαστε σε επαφή, ο καθένας ξεχωριστά, με διαφορετικές αναρριχητικές νοοτροπίες και πληροφορίες, όποιο και αν είναι το τεχνικό μας επίπεδο. Εμπλουτίζουμε ο ένας τις γνώσεις του άλλου, διορθώνουμε τα λάθη μας και ωθούμαστε να δοκιμάσουμε τα όρια των δυνατοτήτων μας, αφού η παρουσία πλήθους σχοινοσυντρόφων στα βράχια παρέχει ψυχολογικά, αλλά και πρακτικά, αυξημένη ασφάλεια για όλους μας.

alpinistiko camp eooa sta meteora 2023

Συμμετέχοντας σε αυτό το camp, διαμορφώνονται δεσμοί μεταξύ μας και οικοδομείται πλαίσιο εμπιστοσύνης. Από τη στιγμή που ως σχοινοσύντροφοι θα δεθούμε μεταξύ μας στις άκρες ενός σκοινιού και θα ξεκινήσει η διαδικασία της αναρρίχησης και της ασφάλισης, η σχέση που γεννάται ανάμεσα στα μέλη της σχοινοσυντροφιάς συναντά ένα βάθος που απλώνεται, στην κυριολεξία, στα όρια της ζωής και του θανάτου και ας έχεις μιλήσει με τον άλλον μόνο για πέντε λεπτά. Αυτό είναι μια εμπειρία ανεκτίμητη, πολύτιμη και μοναδική.

Μετά τη λήξη του τετραημέρου ήμασταν πλέον όλοι γεμάτοι χαμόγελα, καθώς επίσης και με τη σιγουριά ότι, απ’ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας, υπάρχουν μέλη της αναρριχητικής κοινότητας να μας ασφαλίσουν σε κάποια ορθοπλαγιά.

Το επόμενο αλπινιστικό camp της ΕΟΟΑ θα γίνει 4-8/7 στον Όλυμπο.

Διαβάστε ακόμα:  Ακύρωση 34ης ΠΑΣ και αναβολή του αγώνα στη Σαρακίνα.
Στοιχεία – κείμενο – φωτό: Χ. Κουρή
SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...