Ξεκίνησε σήμερα το 2ο Leonidio Climbing Festival

Ξεκίνησε σήμερα το 2ο Φεστιβάλ Αναρρίχησης Λεωνιδίου, που διοργανώνεται και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Δήμο Νοτίου Κυνουρίας ενώ μεγάλος χορηγός της είναι η Petzl.

Απέχοντας μόλις τρεις ώρες οδήγησης από την Αθήνα το Λεωνίδιο έχει εδραιώσει τη θέση του ως ένας από τους καλύτερους προορισμούς αναρρίχησης! Πολλοί από εσάς έχετε επισκεφτεί το όμορφο Λεωνίδιο και έχετε αναρριχηθεί στους επιβλητικούς βράχους, που το περιβάλλουν. Υπάρχουν πάνω από 1000 και πλέον διαδρομές με διαφορετικούς βαθμούς δυσκολίας και βέβαια υπάρχουν πολλές δυνατότητες για τη διάνοιξη νέων.

Φέτος, ο διακεκριμένος προσκεκλημένος είναι ο Αλέξανδρος Μέγγος (είχε συμμετάσχει ξανά σε ελληνικό αναρριχητικό φεστιβάλ στην Κάλυμνο, πριν λίγα χρόνια). Ο μόλις 24 ετών νεαρός αναρριχητής ήταν ο πρώτος που πραγματοποίησε μια διαδρομή 9α onsight και έχει ήδη μια απίστευτη πορεία στο χώρο της αναρρίχησης. Έχει ισχυρή σύνδεση με την Ελλάδα, αφού έχει σκαρφαλώσει εδώ πολλές φορές χάρη και στην ελληνική καταγωγή του και τη γνώση της γλώσσας. Ο Alex βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο απόγειο της καριέρας του και η ευκαιρία να τον παρακολουθήσετε να σκαρφαλώνει είναι από μόνος του, ένας λόγος να βρεθείτε στο Λεωνίδιο τις επόμενες ημέρες!

Επιπλέον, η Vertical Life δηλώνει και φέτος την παρουσία της υποστηρίζοντας και διοργανώνοντας τον αναρριχητικό διαγωνισμό “Climb in Leonidio Festival”, αλλά και το Zlagboard Contest!

Άλλες δραστηριότητες διασκέδασης θα περιλαμβάνουν γιόγκα, μαθήματα αναρρίχησης, προβολές ταινιών, παρουσιάσεις, κληρώσεις σπουδαίων δώρων και το Live party του Σαββάτου με το συγκρότημα 48 Ώρες.

Οι μη αναρριχητικές εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα διεξαχθούν στους κλειστούς και εξωτερικούς χώρους του εξαιρετικού εκθεσιακού κέντρου «Φάμπρικα Πολιτισμού». Για άλλη μια φορά, όλα τα γεγονότα θα φωτογραφηθούν, θα μαγνητοσκοπηθούν και θα δημοσιοποιηθούν από κορυφαίους επαγγελματίες των μέσων αναρρίχησης.

Αν βάλετε σε όλα τα παραπάνω ότι το Λεωνίδιο και η γύρω περιοχή, είναι ένα υπέροχο μέρος, ε, τι άλλο θέλετε…

Πληροφορίες: climbinleonidio.com

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...