Θέλεις τα βουνά να παραμείνουν βουνά; Κάνε το ελάχιστο, μα τόσο σημαντικό!

aiolika ergostasia

Θέλεις τα βουνά να παραμείνουν βουνά και όχι να μετατραπούν σε βιομηχανικές ζώνες; Κάνε το ελάχιστο, που όμως είναι πολύ σημαντικό.

Κάθε μήνα προστίθενται νέες αιτήσεις για αιολικά εργοστάσια πάνω στα βουνά. Όλες αυτές οι αιτήσεις περνάνε από δημόσια διαβούλευση, προκειμένου να πάρουν μια πρώτη έγκριση. Εκεί, δημόσια, κάθε πολίτης μπορεί να δηλώσει τους λόγους που θεωρεί ότι ένα έργο δεν πρέπει να γίνει.

Και είναι σημαντικό να δηλώνουμε την αντίθεση μας σε όλο αυτόν το βιασμό της Φύσης και αυτή η αντίθεση να καταγράφεται, γιατί αυτό βοηθά στον παραπέρα αγώνα για τη σωτηρία της. Ας χρησιμοποιήσουμε λοιπόν αυτό το δικαίωμα και ας δηλώσουμε κατ’ αρχήν την αντίθεση μας. Βέβαια πρέπει να έχουμε υπ’ όψη μας ότι αυτό είναι μια σχετικά πολύπλοκη διαδικασία (όχι σαν το AVAAZ ας πούμε). Χρειάζεται να κάνετε εγγραφή με τους κωδικούς TAXIS για να αποκτήσετε “πρόσβαση”, αλλά πιστεύουμε ότι αξίζει το χρόνο. Είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ μας να το κάνουμε. Μπορείτε να βρείτε λεπτομερείς οδηγίες για τη διαδικασία εδώ.

Έτσι, μέσα στις επόμενες δυο – τρεις ημέρες, λήγουν οι προθεσμίες διαβούλευση για τα εξής αιολικά εργοστάσια:

Για την περιοχή των Αγράφων

Μέχρι την Τετάρτη 1/12/2021 τρέχουν οι διαβουλεύσεις για δυο ακόμα αιολικούς σταθμούς στην περιοχή των Αγράφων, που…”φέρνουν” τις ανεμογεννήτριες ακόμα και στα 2184μ. στην υψηλότερη κορυφή του συγκροτήματος, την Καράβα.

Πρόκειται για τα αιολικά Χονδροσπάνι (δες εδώ – χρειάζεται άνοιγμα λογαριασμού, όπως και για τα επόμενα και μετά μπαίνεις εδώ: https://eprm.ypen.gr/src/App/user/login) που αφορά την κορυφή της περήφανης Καράβας μας και Αγκαθάκι, (μετά την εγγραφή μπες εδώ: https://eprm.ypen.gr/src/App/w2/3540) που αφορά την περιοχή ανάμεσα από Τύμπανο και Καραβούλα.

Διαβάστε ακόμα:  21 πεζοπόροι απέναντι σε 350 ανεμογεννήτριες!

Τυποποιημένα έντυπα ενστάσεων που έχει καταθέσει ο ΕΟΣ Καρδίτσας και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και εσείς (είτε αυτούσια, είτε προσθέτοντας τις δικές σας παρατηρήσεις), εδώ.

Ο αγώνας ΔΕΝ τελείωσε με την ακύρωση των δυο αιολικών στην Νιάλα. Ήταν μια μεγάλη νίκη, μια νέα αρχή που έδωσε κουράγιο στους ανθρώπους που το παλεύουν να συνεχίσουν.

Για την περιοχή Ασπροποτάμου (Πίνδος)

Λήξη διαβούλευσης 1η Δεκέμβρη

Θέση “Σιφύλα”, σε υψόμετρο περίπου 1700 μέτρα, κοντά στα χωριά Πύρρα και Νεραϊδοχώρι:

  • 65 χιλιόμετρα ΝΕΑ γραμμή μεταφοράς ως τα Τρίκαλα!
  • 7,4 χιλιόμετρα νέοι δρόμοι «ώστε να καταστεί δυνατή η κυκλοφορία εντός του πάρκου του οχήματος μεταφοράς (όχημα με ρυμουλκούμενο μήκους 60 μ.)»
  • Η οδοποιία πρόσβασης θα διανοιχθεί σε ζώνη δάσους ελάτης…
  • Χωρίς εκτίμηση σωρευτικών επιπτώσεων με άλλα σχεδιαζόμενα αιολικά σε γειτονικές περιοχές (ΟΥΤΕ ΕΝΑ!)

Η ενότητα «9.5 – Επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον» είναι ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΗ
(copy paste) σε 5 ακόμα ΜΠΕ για αιολικά, που έχουν συνταχθεί από την ίδια εταιρεία και που βρίσκονται παράλληλα σε διαδικασία διαβούλευσης σε τελείως διαφορετικές περιοχές:

  • «ΠΥΡΓΟΣ» (Οίτη, ΠΕΤ: 2108601325)
  • «ΞΕΡΟΒΟΥΝΙ» (Οίτη, 2108600129)
  • «ΠΑΛΙΟΒΟΥΝΑ» (Ελικώνας, ΠΕΤ: 2108604220)
  • «ΠΥΡΓΟΣ – ΠΟΛΕΜΙΣΤΡΑ» (Βαρδούσια, ΠΕΤ: 2109626727 )
  • «ΚΕΔΡΑ» (Βλάστη Κοζάνης, ΠΕΤ: 2108602224)

Μια Βιομηχανική ζώνη, κυριολεκτικά στην καρδιά της Πίνδου…

Για να δηλώσετε τις ενστάσεις σας τη διαβούλευση: “ΑΙΟΛΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΑΣΠΗΕ) ΙΣΧΥΟΣ14,4 MW ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΣΙΦΥΛΑ» Δ.Ε. ΑΙΘΗΚΩΝ, Δ. ΠΥΛΗΣ, Π.Ε.ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ” που λήγει 1η Δεκέμβρη 2021, εδώ. Για στοιχεία προκειμένου να γράψετε τις ενστάσεις σας εδώ.

Τα βουνά, πρέπει να παραμείνουν βουνά. Είναι υποχρέωση όλων μας να μην αφήσουμε να καταστραφεί αυτός ο τόπος που έχουμε δανειστεί από τις επόμενες γενιές.

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...