Τελικά το ξανασκέφτηκαν και δεν ανοίγει αύριο η Σαμαριά, μας ενημερώνει ο ΟΦΥΠΕΚΑ!

faragi samarias

Τελικά δεν θα ανοίξει αύριο το φαράγγι της Σαμαριάς.

Το Σάββατο που μας πέρασε με ανακοίνωσή του, ο ΟΦΥΠΕΚΑ ανήγγειλε για αύριο Τρίτη 22/8, το άνοιγμα του φαραγγιού της Σαμαριάς μετά από το σεισμό και το σοβαρό τραυματισμό πεζοπόρου που έγινε πριν λίγες ημέρες και είχε σαν αποτέλεσμα την απαγόρευση εισόδου για το κοινό.

Η ανακοίνωση αυτή συνοδευόταν από δυο «αστερίσκους». Ο πρώτος ότι η απόφαση μπορεί να ανακληθεί αν οι αρμόδιες υπηρεσίες και οι ειδικοί επιστήμονες αποφανθούν αλλιώς (δηλαδή κανείς δεν έχει αποφανθεί έως τώρα!) και δεύτερον ότι από εδώ και πέρα οι επισκέπτες θα εισέρχονται αποκλειστικά με δική τους ευθύνη, υπογράφοντας σχετική δήλωση.

Τελικά ο ΟΦΥΠΕΚΑ, πριν περίπου μια ώρα, με ανακοίνωση του παρατείνει την απαγόρευση εισόδου μέχρι νεωτέρας, μέχρι δηλαδή εργαζόμενοι του EAΓΜΕ (Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών) σήμερα και επιτροπή ειδικών αύριο, ολοκληρώσουν την αυτοψία και κρίνουν αν η επίσκεψη του φαραγγιού είναι ασφαλής ή όχι.

Πραγματικά θα περιμέναμε κάτι πιο υπεύθυνο!

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

“Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής σας ενημερώνει ότι εν αναμονή των πορισμάτων της σημερινής αυτοψίας της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) και της αυριανής επίσκεψης ειδικών γεωλόγων επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο Αθηνών με επικεφαλής τον Καθηγητή κ. Ευθύμιο Λέκκα, αναφορικά με την επικινδυνότητα κατολισθήσεων το φαράγγι της Σαμαριάς θα παραμείνει κλειστό για τους επισκέπτες και από τις δύο εισόδους.
Για νεότερες ανακοινώσεις παρακαλούμε να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας”.
SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...