Τελεσίδικη απόφαση του ΣτΕ: ναι στις Αιολικές εγκαταστάσεις στα Άγραφα

agrafa niala
Από το Μπορλέρο των Αγράφων προς τα νότια. Πάνω (και) σε αυτές τις κορυφογραμμές σχεδιάζεται η εγκατάσταση ανεμογεννητριών.

Μαύρη μέρα για τα Ελληνικά βουνά η σημερινή. Βγήκε η τελική απόφαση του ΣτΕ για την έγκριση ή όχι, εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Άγραφα.

Η απόφαση είναι απορριπτική (δεν εγκρίνει δηλαδή την προσφυγή των πολιτών, ενάντια στη χωροθέτηση). Δεν υπάρχουν ακόμα λεπτομέρειες, αλλά τι σημασία έχουν κι όλας. Μέσα στη μέρα θα εκδοθεί ανακοίνωση του Δικτύου για την προστασία των Αγράφων (update: διάβασε την ανακοίνωση). Από την πλευρά τους οι εταιρείες μιλούν για δικαίωση και απειλούν με αγωγές κατά των “οικολόγων“.

Να θυμίσουμε ότι το ΣΚ που έρχεται, υπάρχει η πανελλαδική συνάντηση για το θέμα αυτό στο καταφύγιο Καραμανώλη, πάνω από τη Λίμνη Πλαστήρα και καλό θα ήταν να μαζευτούμε όσοι περισσότεροι γίνεται.

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...