Συνεχίζονται και το 2024 τα Αλπινιστικά Κέντρα της ΕΟΟΑ.

alpinistika kentra eooa 2024

Η E.O.O.A. συνεχίζει και το 2024 τη διοργάνωση Αλπινιστικών Κέντρων, με μία σειρά εκδηλώσεων, με σκοπό να προετοιμάσει και να εξοικειώσει αναρριχητές και αναρριχήτριες από την Ελλάδα με την Αλπική Αναρρίχηση.

Έτσι και το 2024, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων του Αλπινιστικού Κέντρου 2024 θα επιχειρηθούν αλπικές διαδρομές μεγάλου αναπτύγματος, σε μικτό πεδίο (χιόνι, βράχο και πάγο) που απαιτούν γνώση χρήσης χειμερινού ορειβατικού εξοπλισμού και τεχνικών. Οι διαδρομές θα είναι διαφόρων επιπέδων δυσκολίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Ενδιάμεσα από τις εξορμήσεις αυτές, θα υπάρχουν διαδικτυακές συναντήσεις για την καλύτερη οργάνωση των επόμενων εκδηλώσεων αλλά και για την προσωπική τους προετοιμασία.

Οι συμμετέχοντες, θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν εμπειρίες, να γνωριστούν με άλλους αλπινιστές/στριες και να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους υπό την οργάνωση και επιμέλεια έμπειρων αλπινιστών στελεχών της Ε.Ο.Ο.Α. που θα καλύψει μέρος των εξόδων των συμμετεχόντων.

Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις είναι οι παρακάτω, αλλά το πρόγραμμα όσο και οι τοποθεσίες μπορεί να τροποποιηθούν ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, τον αριθμό, το επίπεδο των συμμετεχόντων και τις οικονομικές δυνατότητες της Ε.Ο.Ο.Α.:

  • Βαρδούσια
  • Όλυμπος
  • Γκιώνα – Παγγαίο
  • Τύμφη
  • Ιουλιανές Άλπεις (Σλοβενία)
  • Σαμονί – Γαλλικές Άλπεις

Αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να υποβάλλουν οι συμμετέχοντες των προηγούμενων αλπινιστικών κέντρων εφόσον δεν είναι πάνω από 35 χρονών, αλλά και όσοι / όσες είναι 35 χρονών και κάτω και θεωρούν ότι μπορούν να κινηθούν αυτόνομα σε χειμερινό αλπικό πεδίο. Εννοείται ότι θα πρέπει υποχρεωτικά να είναι μέλη Ορειβατικού Συλλόγου μέλους της Ε.Ο.Ο.Α και να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής αποκλειστικά μέσω του ορειβατικού τους συλλόγου αυστηρά μέχρι τις 30/11/2023, που θα περιέχει ένα ορειβατικό βιογραφικό καθώς και την αναρριχητική δράση του τα δυο τελευταία χρόνια.

Διαβάστε ακόμα:  Όλυμπος – Αλπινιστικό Κέντρο ΕΟΟΑ: πολλές επαναλήψεις και μια νέα διαδρομή στη δυτική του Στεφανιού!

Για τη συμμετοχή των επιλεχθέντων, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η υπογραφή Υπεύθυνης Δήλωσης μέσω GOV ότι είναι υγιείς, αναλαμβάνουν ατομική ευθύνη για τυχόν ατύχημα κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων και απαλλάσσουν τα υπεύθυνα στελέχη της Ε.Ο.Ο.Α και την Ε.Ο.Ο.Α από οποιαδήποτε ευθύνη.

Η διαδικασία επιλογής

Η Τεχνική Επιτροπή της ΕΟΟΑ αποτελούμενη από εκπαιδευτές θα αξιολογήσει τις αιτήσεις των υποψηφίων και θα καλέσει τους υποψήφιους/ες με τις καλύτερες προοπτικές, δίνοντας προτεραιότητα σε νεαρότερες ηλικίες αλλά και με στόχο την προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερων αναρριχητών/τριών από όλη τη χώρα. Οι συμμετέχοντες θα αξιολογούνται κατά την διάρκεια των εξορμήσεων, αλλά και από την ενδιάμεση ορειβατική/αναρριχητική δράση και πρόοδό τους και με βάση αυτή την αξιολόγηση θα προκρίνονται για τις επόμενες εκδηλώσεις,
Όλοι οι συμμετέχοντες, πριν από κάθε συνάντηση, θα πρέπει να έχουν ασφαλιστεί για την κάθε εκδήλωση ή μέσω των συλλόγων τους ή με ατομική ασφάλιση.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στον κ. Δασκαλάκη Δημήτρη μέλος της Τ.Ε Αλπινισμού στο τηλέφωνο 6970501673 ή να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της ΕΟΟΑ.

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...