Συνάντηση για ένα ξεχασμένο πεδίο.

Η Αθήνα μπορεί να είναι μια αφόρητη και με χάλια υποδομές πόλη, αλλά τουλάχιστον για τους αναρριχητές είναι ένας παράδεισος. Ελάχιστες μητροπόλεις διαθέτουν τέτοια ποσότητα αλλά και ποικιλία αναρριχητικών πεδίων και ορθοπλαγιών τόσο κοντά τους, πολύ περισσότερο ακόμα και μέσα στον πολεοδομικό ιστό τους.

Πολλά όμως πεδία μετά την ακμή τους ξεχνιούνται και μένουν ασυντήρητα, είτε γιατί «ανακαλύφθηκε» κάποιο καλύτερο, είτε γιατί αυτός ή αυτοί που το οργάνωσαν τα παράτησαν και δεν ασχολούνται πλέον.

douka imittou
Ένα παλιό καρφάκι…

Ένα τέτοιο είναι και Ντούκα. Στις πλαγιές του Υμηττού, μεταξύ Κορωπίου και Τερψιθέας και πολύ κοντά στο διάσελο του Σταυρού, η Ντούκα ανακαλύφθηκε και οργανώθηκε πριν 30+ χρόνια (το 1991 από τον Αντ. Πανόπουλο) και είχαν δραστηριοποιηθεί αναρριχητές εκεί όπως οι Καράμπαμπας, Στραβογένης, Μιχαηλίδης, Σκευοφύλακας, Θεοδωρόπουλος κ.α. Είναι ένα αρκετά μεγάλο σε έκταση πεδίο που χωρίζεται σε 4 τομείς με πάνω από 30 συνολικά διαδρομές και το σημαντικό: έχει ΒΔ. προσανατολισμό, που σημαίνει σκιά από τις 10 το πρωί μέχρι τη δύση!

Αυτό λοιπόν το πεδίο, η γνωστή παρέα του Αθηναϊκού (που αναγέννησε μεταξύ άλλων το Άρμα – ευχαριστούμε) ξεκίνησε να το συντηρεί και μας καλεί την Κυριακή το πρωί να συμμετάσχουμε σε αυτήν την προσπάθεια καθαρίζοντας από τη βλάστηση τις βάσεις των διαδρομών. Το ραντεβού είναι στις 9 το πρωί, πολύ κοντά στο διάσελο του Σταυρού, στο ξέφωτο δίπλα στη σήραγγα της Ντούκας (Πρόσβαση από Κορωπί: Βασιλέως Κωνσταντίνου, Αδριανού, Σφηττού. πινέζα εδώ). Το ενδιαφέρον είναι ήδη μεγάλο, οπότε την Κυριακή στη ξεχασμένη Ντούκα θα εξελιχθεί μια άτυπη αναρριχητική συνάντηση. Όσοι πιστοί προσέλθετε.

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...