Στη μνήμη του Ερμή: Ermis Conecting Us – 7a+

Ermis Conencting Us 7a+

Μια νέα διαδρομή με το όνομα Ermis Conecting Us, ανοίχτηκε από τους Άρη Θεοδωρόπουλο και Γιώργο Κοπαλίδη πριν λίγες ημέρες στην Κάλυμνο και συγκεκριμένα στο πεδίο «Afternoon”, δυσκολίας 7a+.

Και που είναι η είδηση θα αναρωτηθείτε, για μια μέτριας δυσκολίας γραμμή σε έναν τόπο που διαθέτει εκατοντάδες; Η γραμμή αυτή είναι αφιερωμένη στον Ερμή Θεοχαρόπουλο, τον 21χρονο αναρριχητή και ορειβάτη, που τόσο άδικα έφυγε από τη ζωή πριν λίγους μήνες, ψηλά πάνω στα Τζουμέρκα όταν είχε πτώση που τον τραυμάτισε, αλλά που θα αρκούσε να έρθει έγκαιρα το ελικόπτερο διάσωσης για να ήταν σήμερα ανάμεσα μας. Όμως αυτό δεν έγινε ποτέ.

Οι γονείς του Ερμή, ο Γιάννης και η Μαρία, βρήκαν τη δύναμη να ξεκινήσουν έναν αγώνα για να υπάρξει επιτέλους αποτελεσματική ορεινή διάσωση, όπως παντού στην Ευρώπη. Όλη η ορειβατική κοινότητα, αλλά και δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συντάχθηκαν με αυτήν την απαίτηση. Δημιουργήθηκε μια σελίδα στο FB η “Theofanis Ermis Connecting Us! – Για Την Εναέρια Προστασία Της Ζωής!” που ενώνει όλες αυτές τις φωνές, φωνές που ανάγκασαν τους υπεύθυνους, αλλά ακόμα και τον πρωθυπουργό να πάρουν θέση.

Οι δυο αναρριχητές, αφιερώνοντας αυτήν τη γραμμή στον Ερμή, δεν κάνουν τίποτα περισσότερο από το να μας προτρέπουν να ενώσουμε και τη δική μας φωνή, μέχρι να κάνουμε το όραμα μιας αποτελεσματικής ορεινής διάσωσης, πραγματικότητα.

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...