Στα 6500μ. ο Συκάρης, ξεπέρασε το πιο επικίνδυνο κομμάτι της διαδρομής. Ημέρα κορυφής η Πέμπτη.

Ο Αντώνης Συκάρης έφτασε τελικά χωρίς κάποιο πρόβλημα στην Κατασκήνωση 3 στα 6480, ολοκληρώνοντας το πιο επικίνδυνο κομμάτι της διαδρομής για την Annapurna (8091μ.).

Το κομμάτι αυτό, ένα τεράστιο λούκι – χωνί που οδηγεί ψηλότερα στην Κατασκήνωση 3, βάλλεται σχεδόν καθημερινά από χιονοστιβάδες και πτώσεις σεράκ και μια ιδέα μπορείτε να πάρετε από το παρακάτω video (στο οποίο μπορείτε να δείτε και 4-5 άτομα να σκαρφαλώνουν στη βάση του μεγάλου λουκιού, τα οποία τελικά δεν έπαθαν τίποτα). Ο καιρός είναι σχετικά καλός, χωρίς ανέμους, αλλά κάθε μεσημέρι το βουνό κλείνει για λίγες ώρες και πέφτουν 5-10 πόντοι φρέσκο χιόνι, κάτι όχι και τόσο ασφαλές. Τουλάχιστον χθες όλα πήγαν καλά.

annapurna c2 c3
Το εκτεθειμένο κομμάτι της διαδρομής από την Κατασκήνωση 2 στην Κατασκήνωση 3.

Σήμερα για τον Αντώνη είναι μέρα ξεκούρασης, αφού ανέβηκε σε δυο μέρες 2300μ. υψομετρικής και αύριο 14/4, θα συνεχίσει για την Κατασκήνωση 4, κάπου μεταξύ 7000-7100μ. Θα ξεκουραστεί λίγες ώρες και θα συνεχίσει κατ’ ευθείαν για κορυφή.

Ο καιρός δεν προβλέπεται να σημειώσει κάποια αλλαγή, δηλαδή αίθριος το πρωί και κλειστός με χιονόπτωση το μεσημέρι, ενώ η θερμοκρασία θα βρίσκεται κάπου στο -30°C.

Καλή επιτυχία Αντώνη!

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...