Σοβαρός τραυματισμός πεζοπόρου στη Σαμαριά λόγω σεισμού.

samaria_trafmatismos

Ισπανός πεζοπόρος τραυματίστηκε σοβαρά χθες το πρωί στις 11 στο φαράγγι της Σαμαριάς, από πτώση βράχων που κατά πάσα πιθανότητα προκλήθηκαν από σεισμό 4.7 R που σημειώθηκε νότια των Χανίων!

Ο άτυχος πεζοπόρος χρειάστηκε να μεταφερθεί από πεζοπόρα ομάδα διασωστών μέχρι το αυτοσχέδιο ελικοδρόμιο που βρίσκεται μέσα στο φαράγγι, περίπου 2χλμ. από το σημείο τραυματισμού, ώστε να γίνει δυνατή η μεταφορά του με ελικόπτερο. Τελικά μεταφέρθηκε αργά το μεσημέρι στο νοσοκομείο Χανίων, όπου οι γιατροί δυστυχώς αναγκάστηκαν να ακρωτηριάσουν το ένα του πόδι.

Αμέσως μετά το σεισμό και το ατύχημα, η Πολιτική Προστασία έστειλε μήνυμα μέσω του 112 στις νότιες περιοχές του νομού προειδοποιώντας για κίνδυνο κατολισθήσεων. Στο μήνυμα του 112 αναφέρεται ότι «λόγω σεισμικής δόνησης στην περιοχής σας, αποφύγετε επικίνδυνες περιοχές (φαράγγια, βράχους). Κίνδυνος κατολισθήσεων. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...