Συγκέντρωση & πορεία ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων στην Ήπειρο.

Συλλογικότητες απ’ όλη την Ελλάδα απευθύνουν ανοιχτό κάλεσμα.

Τα τελευταία χρόνια η ελληνική φύση, με πρόσχημα την …προστασία της φύσης, αλλά και την οικονομική «κρίση» που καλλιεργεί προσδοκίες για «ανάπτυξη», δέχεται μια ολομέτωπη επίθεση.

Αιολικά εργοστάσια σε όλες τις κορυφογραμμές των βουνών, μεταλλευτικές δραστηριότητες, φαραωνικά υδροηλεκτρικά, εκτροπές ποταμών, ήρθαν να προστεθούν στις πυρκαγιές, την πληθυσμιακή ερήμωση, την οικιστική πίεση, την εμπορική εκμετάλλευση και τόσα ακόμα.
Λίγοι ίσως από εμάς γνωρίζουν ότι το 1/3 της ελληνικής επικράτειας έχει ήδη εκχωρηθεί με μακροχρόνιες συμβάσεις για την εξόρυξη υδρογονανθράκων (πετρελαίου και φυσικού αερίου). Μέσα σε αυτό το 1/3 βρίσκεται και μεγάλο μέρος της Ηπείρου (Πωγώνι, Ζαγόρι, Θεσπρωτία, Πρέβεζα).
Στο όνομα της «βιώσιμης ανάπτυξης», από τη μια βλέπουμε να καταστρέφονται τα ελληνικά βουνά από τις εγκαταστάσεις για τη βιομηχανική παραγωγή «πράσινου» ρεύματος και από την άλλη να απειλούνται τόποι όπως το Ζαγόρι και το Πωγώνι, όπου ξεκινούν εργασίες για την εξόρυξη «βρόμικων καυσίμων».
Όλα αυτά βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τις διακηρύξεις περί προστασίας του πλανήτη, της βιοποικιλότητας, της «αειφόρου ανάπτυξης» κλπ. και αποκαλύπτουν αυτό που πραγματικά είναι: κερδοφόρες δραστηριότητες εταιρειών και κρατών, με θύμα το περιβάλλον, την κοινωνία και τους ανθρώπους.
Γι’ αυτό αύριο Πέμπτη 21/2, στις 6 το απόγευμα, φορείς και συλλογικότητες, διοργανώνουν συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή, εκφράζοντας την αντίθεση τους.
Το κείμενο του καλέσματος εδώ.
Περισσότερα εδώ.

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...