Προσοχή: ηλεκτρονικές απάτες με Salewa (και άλλους κατασκευαστές)

fake discounts

Εδώ και κάποιες εβδομάδες και όσο πλησιάζουν οι γιορτές, εμφανίζονται όλο και συχνότερα στο διαδίκτυο «ιστοσελίδες» εικονικών καταστημάτων, όπου πωλούνται σε εξωφρενικά χαμηλές τιμές προϊόντα επώνυμων εταιρειών. Salewa, La Sportiva, αλλά και άλλες, έχουν την τιμητική τους.

Το κόλπο είναι απλό. Φτιάχνεται μια ιστοσελίδα που η αρχική της σελίδα είναι (σχεδόν) πιστή αντιγραφή μιας εταιρικής ή ενός πολύ γνωστού καταστήματος, έτσι που ένας μη εξοικειωμένος χρήστης να ξεγελαστεί. Οι διαδικασίες αγοράς δουλεύουν φυσικά κανονικά (πληρωμή μέσω κάρτας), υπάρχουν φωτογραφίες του καταστήματος, ονόματα υπαλλήλων, live chat, διευθύνσεις και φόρμες επικοινωνίας, αλλά υπάρχουν κάποια βασικά σημεία που κάνουν μπαμ.

Το πιο βασικό οι …τιμές. Δεν είναι δυνατόν να αγοράσετε την ολοκαίνουργια μπότα της ονειρεμένης σας εταιρείας με …80% έκπτωση λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, ούτε μετά τα Χριστούγεννα. Ξεχάστε το. Απλά θα πετάξετε τα λεφτά σας, η παραγγελία σας δε θα έρθει ποτέ κι ας είχε δωρεάν μεταφορικά. Βέβαια προσοχή: κάποιες φορές οι τιμές δεν είναι τόσο σκοτωμένες για …ξεκάρφωμα (που σημαίνει ότι θα χάσετε ακόμα περισσότερα).

Οι «όροι και προϋποθέσεις» και οι «όροι αγοράς» είναι σε γλώσσα τελείως ασύντακτη, γιατί γίνεται με δωρεάν αυτόματο google μεταφραστή. Καμιά σοβαρή εταιρεία ή κατάστημα δεν το κάνει.

Το menu είναι συνήθως ελλιπές.

Αυτά είναι τα πιο τρανταχτά, υπάρχουν και άλλα που κάποιο έμπειρο μάτι τα εντοπίζει, αλλά δε χρειάζεται κάποιος να το ψάξει πολύ. Οι δυο εταιρείες που εντοπίσαμε εμείς να παίζουν κατά κόρον είναι η Salewa και η La Sportiva.Πιθανόν να υπάρχουν και άλλες βεβαίως.

Γι’ αυτό σας εφιστούμε την προσοχή: ψωνίστε από ιστοσελίδες γνωστών καταστημάτων, κατά προτίμηση ελληνικών ή ακόμα καλύτερα ψωνίστε από φυσικό κατάστημα για να πάρετε αυτό που ακριβώς επιλέξατε.

Το πρόβλημα είναι αρκετά μεγάλο, τόσο που η Salewa, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

“Τον τελευταίο καιρό και εν όψη των γιορτών, δυστυχώς, παρατηρήσαμε μεγάλη δραστηριότητα με ηλεκτρονικές απάτες σε διαδικτυακές πωλήσεις προϊόντων Salewa!
Συγκεκριμένα, υπάρχουν ιστοσελίδες με αναρτήσεις στις οποίες πωλούνται προϊόντα Salewa με ιδιαίτερα υψηλές εκπτώσεις και προσφορές.
Η παραγγελία μέσω αυτών των σελίδων εμπεριέχει τον κίνδυνο μετά την κατάθεση των χρημάτων να μην παραλάβετε ποτέ.
Για το λόγο αυτό σας ζητάμε να ελέγχετε προσεκτικά την προέλευση του πωλητή και να αγοράζετε τα προϊόντα Salewa ΜΟΝΟ από εξουσιοδοτημένους διαδικτυακούς πωλητές που η SALEWA προτείνει και που εσείς αναγνωρίζετε.
Η Salewa είναι πάντα προσεκτική στην επιλογή των σημείων πώλησης των προϊόντων της και επιλέγει πολύ σοβαρά τους συνεργάτες της.
Οι αγοραστές θα πρέπει να είναι αρκετά δύσπιστοι σε υπερβολικά υψηλές εκπτώσεις.
Μοιραστείτε αυτές τις πληροφορίες με τους γνωστούς σας, ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε μαζί τις διαδικτυακές απάτες. Αυτό ακριβώς είναι οι αξίες μιας κοινότητας ορεινού αθλητισμού. Για οποιαδήποτε πληροφορία, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας”.
Με εκτίμηση,
Salewa Greece

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...