Πριν 23 χρόνια!

xatzis tsiantos sykaris mpougiouklou kai katrivanos sthin niko xatzinikolaou to 98 sto mega

Πριν πολλά χρόνια (23 για την ακρίβεια) και μετά τις δυο ελληνικές αποστολές του 1998 στο Dhaulagiri, τα ΜΜΕ είχαν ασχοληθεί και πάλι με «τον κόσμο της ορειβασίας».

Ο θάνατος (δυο νεκροί εκείνη τη χρονιά), έκανε την ορειβασία το θέμα των ημερών. Πρωτοσέλιδα, άρθρα (κάποιες φορές υποτιμητικά για τους ορειβάτες), τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές. Όπως και τώρα. Θυμηθήκαμε αυτήν την εκπομπή του Ν. Χ’’νικολάου στο MEGA. Οι Ν. Χατζής, Π. Τσιαντός, Αντ. Συκάρης, Αλ. Μπουγιουκλού και Γ. Κατριβάνος, εμφανώς άμαθοι με τα τηλεοπτικά πάνελ, ήταν μερικοί από αυτούς που συμμετείχαν σε αυτές τις δυο αποστολές και προσπάθησαν να εξηγήσουν στο τηλεοπτικό κοινό τι και γιατί έγινε εκεί πάνω. Στην εκπομπή περιέχονται και κάποια αμοντάριστα πλάνα από την αποστολή του Dhaulagiri της άνοιξης του 98, με Παπανδρέου, Τσουπρά, Συκάρη, Κάλλο κλπ. Η φράση “για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι“, είναι κλισέ, αλλά στην περίπτωση αυτή, ακριβής.

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...