Πανελλήνια συνάντηση για τα Άγραφα

agrafa niala
Από το Μπορλέρο των Αγράφων προς τα νότια. Πάνω (και) σε αυτές τις κορυφογραμμές σχεδιάζεται η εγκατάσταση ανεμογεννητριών.

Όσοι περπατάμε συστηματικά στα βουνά το βλέπουμε. Μήνα με το μήνα όλο και περισσότερες κορυφές και ράχες ισοπεδώνονται προκειμένου να εγκατασταθούν βιομηχανικού μεγέθους ανεμογεννήτριες.

aiolika sta vouna
Ναι είναι σε Ελληνικό βουνό. Κορυφογραμμή στα Ακαρνανικά Όρη.

Ισοπεδωμένες κορυφές και κορυφογραμμές, χιλιόμετρα και χιλιόμετρα δρόμων και δικτύων μεταφοράς ρεύματος, δέσμευση πηγών για την παραγωγή σκυροδέματος, καταστροφή πανίδας και χλωρίδας, μη αναστρέψιμη καταστροφή του τοπίου. Στο όνομα της σωτηρίας του πλανήτη, καταστρέφεται ο ίδιος ο πλανήτης.

Μεταξύ των βουνών που απειλούνται από τα σχέδια για την εγκατάσταση εκατοντάδων ανεμογεννητριών, είναι και τα Άγραφα, ένα σπάνιας ομορφιάς και αγριάδας ορεινό συγκρότημα της νότιας Πίνδου.

Με αυτό σαν προβληματισμό, οι Φίλοι των Αγράφων μας καλούν σε ένα ορειβατικό-αγωνιστικό τριήμερο, στις 7-9 Ιουνίου, για να περπατήσουμε σε μέρη μαγικά που κινδυνεύουν, να γνωριστούμε και να κουβεντιάσουμε για το μέλλον της άγριας φύσης της χώρας μας.

Η συνάντηση θα γίνει στο καταφύγιο Καραμανώλη πάνω από τη λίμνη Πλαστήρα και βέβαια θα περιλαμβάνει και πολύ περπάτημα.
Ήδη αρκετοί σύλλογοι έχουν δηλώσει συμμετοχή και αναμένονται περισσότεροι.

Εμείς θα είμαστε εκεί.

Για το πρόγραμμα και τα στοιχεία επικοινωνίας πατήστε εδώ.

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...