Ορειβατικοί σύλλογοι ακυρώνουν το πρόγραμμά τους και συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της 13/11 στην Εύβοια!

sygkentrosi sth xalkida 13-11-22 enantia sta aiolika ergostasia
Το Ξεροβούνι από τη ράχη πάνω από τη Στενή.

Αυτό αν και δε θα έπρεπε, αποτελεί είδηση: ορειβατικά σωματεία ακυρώνουν αναβάσεις και πεζοπορίες και συμμετέχουν σε εκδηλώσεις για τη σωτηρία των βουνών από την αιολική βιομηχανία!

Πιο συγκεκριμένα, τα ορειβατικά σωματεία ΑΟΣ, ΠΟΑ, ΦΟΠ, ΕΟΣ Ηλιούπολης και ΟΣ Σπάτων, καλούν τα μέλη τους και τους φίλους της φύσης στην κινητοποίηση της 13ης Νοεμβρίου για την αποτροπή της καταστροφής του ορεινού όγκου Δίρφης – Ξεροβουνίου από την αιολική βιομηχανία. Μάλιστα ο ΑΟΣ, τα έσοδα από το αντίτιμο για το πούλμαν (20 ευρώ) θα τα διαθέσει για την οικονομική στήριξη της προσφυγής που θα κατατεθεί άμεσα στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την αποτροπή της καταστροφής. Αυτό είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο, αν μάλιστα θυμηθούμε ότι σε πρόσφατες κινητοποιήσεις (Άγραφα) πολλοί ορειβατικοί σύλλογοι ακόμα και κοντινοί, έκαναν τις εκδρομές τους λες και δεν συνέβαινε τίποτα!

Τι γίνεται στην Εύβοια;

Με τη νότια Εύβοια να καταστρέφεται μεθοδικά και να στενάζει κάτω από το βάρος εκατοντάδων αιολικών και τη βόρεια Εύβοια να προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές της από τις περσινές φωτιές, το κράτος και το loby της αιολικής βιομηχανίας σχεδιάζουν από κοινού τον αφανισμό και της κεντρικής Εύβοιας: δάση, νερά και βουνά, ένα τοπίο που λίγο πολύ έχει μείνει φυσικό, αλλά και οι ανθρώπινες δραστηριότητες, όλα κινδυνεύουν να καταστραφούν ανεπιστρεπτί αν ευοδωθούν τα σχέδια της αιολικής βιομηχανίας. Ήδη το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) έδωσε άδεια για 51 ανεμογεννήτριες ύψους 150+ (!) μέτρων στο κεντρικό τμήμα του νησιού, με περισσότερες από τις μισές εντός της περιοχής NATURA. Στη ράχη δίπλα στο καταφύγιο,, γύρω από το Ξεροβούνι, στα Κοτύλαια. Αν όλα πάνε -γι’ αυτούς- καλά, φέτος ίσως είναι η τελευταία φορά που θα αντικρίσουμε τη Δίρφυ, το Ξεροβούνι, τη Σκοτεινή, τα Κοτύλαια, χωρίς βιομηχανικές εγκαταστάσεις, δρόμους και υποσταθμούς, δηλαδή σαν βιομηχανικές περιοχές.

Διαβάστε ακόμα:  Διήμερη κινητοποίηση το ΣΚ 18-19/5, ενάντια στην εγκατάσταση αιολικών εργοστασίων στα Άγραφα

Τι θα γίνει στις 13/11;

sygkentosi sth xalkida 13-11-22 enantia sta aiolikaΤο πρωί θα γίνει επίσκεψη και πεζοπορία στην περιοχή πάνω από τη Στενή και προς το Ξεροβούνι, ενώ το μεσημέρι στις 13:00, θα γίνει μεγάλη συγκέντρωση στην παραλία της Χαλκίδας που διοργανώνουν ο ΕΟΣ Χαλκίδας και οι Δήμοι της περιοχής.

Τι μπορούμε να κάνουμε;

  • Μα να βρεθούμε κι εμείς εκεί και να διαδηλώσουμε την αντίθεση μας (δεν είναι ανώφελο όπως πολλοί το παρουσιάζουν).
  • Να προσφέρουμε χρήματα, ακόμα και 5-10 ευρώ, για τις δικαστικές προσφυγές (τα έξοδα είναι πολλά). Για όποιον επιθυμεί να ενισχύσει οικονομικά την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την Δίρφη -Ξεροβούνι : Αριθμός λογαριασμού Alpha Bank IBAN : GR10 0140 2000 2000 0210 1158 333 Δικαιούχος: ΕΟΣ Χαλκίδας. Αιτιολογία: Προσφυγή για Δίρφη -Ξεροβούνι.
  • Να ενημερώνουμε για το πρόβλημα μέσα από τα social αλλά και τις παρέες μας, τον οικογενειακό μας κύκλο κλπ. Η προπαγάνδα από το loby της πράσινης ενέργειας είναι κτηνώδης.

Όπως κι αν έχει αν δεν αντισταθούμε, σε λίγα χρόνια τίποτα δε θα θυμίζει αυτό που απολαμβάνουμε σήμερα.

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...