Ώρα 0 για την Πάρνηθα!

14 χρόνια μετά ο εφιάλτης επέστρεψε, απειλώντας να αποτελειώσει την Πάρνηθα.

Με τη φωτιά να έχει κατακάψει σχεδόν το σύνολο του κτήματος Τατοϊου, τις ανατολικές πλαγιές του Ξεροβουνιού (μέχρι απροσδιόριστο ακόμα ύψόμετρο), την περιοχή της Πέτρας, το Κατσιμίδι, τη λάκα Τσαούσι, το Μακρυχώραφο, καθώς και τις πλαγιές που ανηφορίζουν τα μονοπάτια από Θρακομακεδόνες για Φλαμπούρι και Κορομηλιά, οι προσπάθειες επικεντρώνονται γύρω από το καταφύγιο Φλαμπούρι (το οποίο δεν έχει καεί). Αξίζει να σημειωθεί ότι για τα καταφύγια Φλαμπούρι και Μπάφι, υπάρχει εντολή εκκένωσης από χθες το βράδυ.

Εκεί (στο Φλαμπούρι) έχουν συγκεντρωθεί ομάδες εθελοντών του ΕΔΑΣΑ προκειμένου να ανακοπεί η φωτιά. Η φωτιά έχει όριο της δυτικά την κόψη Φλαμπούρι και ευτυχώς ο, προς το παρόν, ΒΔ άνεμος αποτρέπει την επέκταση της προς τη Χούνη.

fotia parnitha

Ελπίζουμε να σωθεί ότι είναι πλέον δυνατό να σωθεί, σε Πάρνηθα, σε Ταύγετο, στην πολύπαθη Εύβοια… Η σκέψη μας σε αυτούς που παλεύουν στα πύρινα μέτωπα.

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...