Ορειβάτισσα τραυματίζεται στα Ζωνάρια. Ευτυχώς δεν ήταν τόσο σοβαρό και επιβίωσε!

atyxima sta zonaria tou stefaniou

Μια συντροφιά τριών ορειβατών (ένα ζευγάρι από το Μαυροβούνιο και μια Σέρβα), διασχίζοντας χθες το απόγευμα τα Ζωνάρια του Στεφανιού είχε ατύχημα.

Η Σέρβα, πατώντας πάνω σε ασταθές (πούδρα) χιόνι που ήταν συσσωρευμένο (προφανώς από τον άνεμο), γλίστρησε, δεν μπόρεσε να σταματήσει την πτώση, συνέχισε στην παγωμένη πλαγιά και τελικά σταμάτησε χαμηλότερα. Αποτέλεσμα: χτυπήματα σε όλο το σώμα (αστράγαλος, πλευρά κλπ.), πόνος και φυσικά αδυναμία μετακίνησης. Έτσι οι φίλοι της προκειμένου να μην την μετακινήσουν επιβαρύνοντας πιθανώς την κατάσταση της, ειδοποίησαν τη διάσωση και ανέλαβε η ΕΜΑΚ. Όμως η ΕΜΑΚ δεν είχε κανέναν τρόπο να βοηθήσει άμεσα και έτσι περιορίστηκε να δίνει τηλεφωνικά …tips επιβίωσης για το παγωμένο βράδυ.

Οι σύντροφοι της ορειβάτισσας, συνεκτιμώντας τα -πιθανόν όχι πολύ σοβαρά- τραύματα αλλά και τη παγωμένη νύκτα που έπρεπε να περάσει έξω η τραυματισμένη φίλη τους και που θα ήταν πολύ δύσκολη για αυτήν, τελικά κατόρθωσαν να την μεταφέρουν μέχρι το καταφύγιο του Αποστολίδη (περίπου 1000μ. από το σημείο του ατυχήματος). Ευτυχώς για την τραυματία, η εκτίμηση των συντρόφων της αποδείχθηκε σωστή και τελικά σήμερα το πρωί στις 10, ελικόπτερο super puma την παρέλαβε για να την μεταφέρει σε νοσοκομείο.

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...