Όλα καλά

0
818
anevenontas olympos

Συγχαρητήρια, λέει η είδηση ότι έδωσε ο αρμόδιος υπουργός Τόσκας, σε όσους συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης και μεταφοράς της ορειβάτισσας που τραυματίστηκε στο λούκι του Στεφανιού στον Όλυμπο.

Η όλη προσπάθεια χρειάστηκε ούτε λίγο, ούτε πολύ 14 ώρες, όταν σε κανένα κράτος του πρώτου κόσμου στον οποίο ανήκουμε (αλλά και του τρίτου), αυτή η επιχείρηση δε θα κρατούσε πάνω από 1-2 ώρες.

Και να φανταστείτε ότι αυτό έγινε στον Όλυμπο, το βουνό σύμβολο που έρχονται απ’ όλο τον κόσμο να το ανέβουν….μπλα, μπλα, μπλα, μπλα.

Φανταζόμαστε ότι αν κάτι παρόμοιο συνέβαινε στη Γκαμήλα ή στα Άγραφα ή στα Λευκά Όρη (για τα οποία υπάρχουν τουλάχιστον 4-5 αγγλόφωνοι και γερμανόφωνοι πεζοπορικοί οδηγοί), οι αρμόδιες υπηρεσίες ακόμα θα ψάχνανε στον χάρτη, ενώ η κοινή γνώμη θα έφριττε με την αφροσύνη αυτών των τρελλών που μας βάζουν σε μπελάδες.

Βέβαια σε σχέση με το ατύχημα του 99 στην κόψη Μπαρμπαλά ή με εκείνη την ιλαρωτραγωδία στο Λάπατο πριν πέντε χρόνια, οι αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς έχουν κάνει τεράστια άλματα.

Συμπέρασμα 1°: όλα πάνε καλά στη Δανεία του νότου, οι φόροι μας πιάνουν τόπο.

Συμπέρασμα 2°: μη σου τύχει…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Μικρός χάζευα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Μετά από πολλά χρόνια ξεκίνησα το ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ. Κάποιες φορές το μετανοιώνω.