Όλα καλά

anevenontas olympos

Συγχαρητήρια, λέει η είδηση ότι έδωσε ο αρμόδιος υπουργός Τόσκας, σε όσους συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης και μεταφοράς της ορειβάτισσας που τραυματίστηκε στο λούκι του Στεφανιού στον Όλυμπο.

Η όλη προσπάθεια χρειάστηκε ούτε λίγο, ούτε πολύ 14 ώρες, όταν σε κανένα κράτος του πρώτου κόσμου στον οποίο ανήκουμε (αλλά και του τρίτου), αυτή η επιχείρηση δε θα κρατούσε πάνω από 1-2 ώρες.

Και να φανταστείτε ότι αυτό έγινε στον Όλυμπο, το βουνό σύμβολο που έρχονται απ’ όλο τον κόσμο να το ανέβουν….μπλα, μπλα, μπλα, μπλα.

Φανταζόμαστε ότι αν κάτι παρόμοιο συνέβαινε στη Γκαμήλα ή στα Άγραφα ή στα Λευκά Όρη (για τα οποία υπάρχουν τουλάχιστον 4-5 αγγλόφωνοι και γερμανόφωνοι πεζοπορικοί οδηγοί), οι αρμόδιες υπηρεσίες ακόμα θα ψάχνανε στον χάρτη, ενώ η κοινή γνώμη θα έφριττε με την αφροσύνη αυτών των τρελλών που μας βάζουν σε μπελάδες.

Βέβαια σε σχέση με το ατύχημα του 99 στην κόψη Μπαρμπαλά ή με εκείνη την ιλαρωτραγωδία στο Λάπατο πριν πέντε χρόνια, οι αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς έχουν κάνει τεράστια άλματα.

Συμπέρασμα 1°: όλα πάνε καλά στη Δανεία του νότου, οι φόροι μας πιάνουν τόπο.

Συμπέρασμα 2°: μη σου τύχει…

SHARE
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός κοίταζα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με έκανε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό, τα Βαρδούσια κ.α.