Ο Σκάι και η Enel Green Power Hellas μας φτιάχνουν τη διάθεση

karystia oxh

Αν δεν έχετε προγραμματίσει κάτι καλό για την Κυριακή των Βαΐων στις 21/4, ο Σκάι και η Enel Green Power Hellas μας κάνουν μια πρόταση που θα μας φτιάξει τη διάθεση: θα μας γνωρίσουν τις ομορφιές της Καρυστίας!

Όχι, δε διοργανώνουν εκδρομή στο Πετροκάναλο, τον Καστανόλογγο και στα χωριά του Κάβο Ντόρο. Δε θα θαυμάσουμε τις εκατοντάδες ανεμογεννήτριες στημένες πάνω σε χιλιάδες κυβικά μπετόν, ούτε τα ατελείωτα χιλιόμετρα δρόμων που έχουν διαλύσει την περιοχή, ούτε τα χιλιόμετρα και χιλιόμετρα του εναέριου δικτύου μεταφοράς ρεύματος, τα κάτω από την παχιά σκόνη λιβάδια, τις στερεμένες και δεσμευμένες πηγές και ρέματα και τις τόσες άλλες ομορφιές της περιοχής που έχουν αναδείξει οι επενδυτές τα τελευταία χρόνια. Αυτά θα έχουμε την ευκαιρία -και πολύ σύντομα- να τα απολαύσουμε σε κάθε βουνό και κορυφογραμμή των Ελληνικών Βουνών από την Κρήτη και τη Μάνη, μέχρι την Ήπειρο και τη Ροδόπη και μια ιδέα μπορείτε να πάρετε από το αποκάτω gallery.

Όχι λοιπόν, δε θα μας ξεναγήσουν εκεί πάνω. Θα μείνουμε κοντά στην Κάρυστο και θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε το μεσαιωνικό, ενετικό κάστρο Castello Rosso, ενώ στη συνέχεια, περιμετρικά του κάστρου θα μας δοθεί η ευκαιρία να απολαύσουμε τις καμάρες πάνω από τις οποίες περνούσε το Ρωμαϊκό υδραγωγείο. Όλα αυτά σε συνεργασία με το λαογραφικό πολιτιστικό σύλλογο Καρύστου, ενώ θα μας συνοδεύουν στη διαδρομή ως οδηγοί, οι εθελοντές του ΙΕΚ Καρύστου (!!!).

karystia anevenontasΣτην αγγελία της ωραίας αυτής εκδήλωσης μαθαίνουμε ότι η «Enel Green Power Hellas θα διαθέτει το 3% των εσόδων από τις πωλήσεις (σ.σ σε εμάς) ηλεκτρικού ρεύματος που παράγεται από τις ανεμογεννήτριες για την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών». Βέβαια η “δράση” στηρίζεται στην εθελοντική (απλήρωτη) εργασία αλλά φανταζόμαστε ότι στο μέλλον θα βελτιωθούν τα πράγματα…
Ας σημειώσουμε λοιπόν την ημερομηνία και ας ακολουθήσουμε την πρόσκληση του ΣΚΑΪ και της Enel Green Power Hellas για μια ωραία δράση, που θα μας φτιάξει τη διάθεσή!
Μας περιμένουν όλους!

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...