Από το 1986 ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΟΣ-Θ), διοργανώνει κάθε χρόνο τον Ορειβατικό Μαραθώνιο Ολύμπου. Φέτος είναι ο επετειακός 25ος και θα πραγματοποιηθεί τη Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου.

Ένας μοναδικός στο είδος του αγώνας, που έχει καθιερωθεί ως θεσμός στη συνείδηση του ορειβατικού κόσμου της χώρας μας. Πρόκειται για έναν συνδυασμό κλασικού ανώμαλου δρόμου και ορειβασίας, προσαρμοσμένων στις ειδικές συνθήκες αγωνιστικής αναμέτρησης στο βουνό.

Η επί πολλά χρόνια επιτυχημένη διεξαγωγή του οφείλεται στη μεγάλη συμμετοχή αθλητών από όλα σχεδόν τα ορειβατικά σωματεία της χώρας καθώς και δρομέων μεγάλων αποστάσεων, ενώ έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον και αθλητών από το εξωτερικό.
Η ενθουσιώδης συμμετοχή των 150 και πλέον εθελοντών που πλαισιώνουν κάθε χρόνο τη διοργάνωση, έχει δώσει στον αγώνα τη μορφή μιας μεγάλης ορειβατικής γιορτής.

Για να δείτε τη διαδρομή πατήστε εδώ.

Περισσότερα εδώ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός χάζευα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με ώθησε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει και εκδώσει, πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό και τα Βαρδούσια.