25 χρόνια από τον πρώτο Ορειβατικό Μαραθώνιο Ολύμπου

Από το 1986 ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΟΣ-Θ), διοργανώνει κάθε χρόνο τον Ορειβατικό Μαραθώνιο Ολύμπου. Φέτος είναι ο επετειακός 25ος και θα πραγματοποιηθεί τη Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου.

Ένας μοναδικός στο είδος του αγώνας, που έχει καθιερωθεί ως θεσμός στη συνείδηση του ορειβατικού κόσμου της χώρας μας. Πρόκειται για έναν συνδυασμό κλασικού ανώμαλου δρόμου και ορειβασίας, προσαρμοσμένων στις ειδικές συνθήκες αγωνιστικής αναμέτρησης στο βουνό.

Η επί πολλά χρόνια επιτυχημένη διεξαγωγή του οφείλεται στη μεγάλη συμμετοχή αθλητών από όλα σχεδόν τα ορειβατικά σωματεία της χώρας καθώς και δρομέων μεγάλων αποστάσεων, ενώ έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον και αθλητών από το εξωτερικό.
Η ενθουσιώδης συμμετοχή των 150 και πλέον εθελοντών που πλαισιώνουν κάθε χρόνο τη διοργάνωση, έχει δώσει στον αγώνα τη μορφή μιας μεγάλης ορειβατικής γιορτής.

Για να δείτε τη διαδρομή πατήστε εδώ.

Περισσότερα εδώ.

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...