1ος Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος

Η Δημοτική Επιχείρηση Τουριστικής Ανάπτυξης Βερμίου (ΔΕΤΑΒ) του Δήμου Νάουσας διοργανώνει τον 1ο Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ στο Χιονοδρομικό Κέντρο «3-5 Πηγάδια», τη Δευτέρα 16 Ιουνίου 2008, ημέρα του Αγίου Πνεύματος.

Ο αγώνας υποστηρίζεται από αθλητικές εταιρίες, οι οποίες θα προσφέρουν προϊόντα τους. Επίσης θα γίνουν και μετρήσεις κινητικής ανάλυσης βάδισης (πελματογράφημα) από τον κ. Ψαρόγιαννη Γεώργιο.

Ο αγώνας αυτός αποτελεί κριτήριο για τη συγκρότηση Εθνικής Ομάδας Ορεινού Τρεξίματος, η οποία θα συμμετέχει στους βαλκανικούς αγώνες στην πόλη Sapareva Banya της Βουλγαρίας.

Διαδρομή:
Η διαδρομή είναι μήκους 7,5 Km, ανηφορική, κοινή για όλες τις κατηγορίες. Αφετηρία έχει το γήπεδο ποδοσφαίρου του Χιονοδρομικού Κέντρου (υψόμετρο 1430 μ.) και τερματισμό την κορυφή του Αγίου Πνεύματος (υψόμετρο 1950μ.) Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει στις 10 π.μ.

Κατηγορίες:
Αθλητές για την πρόκριση: ηλικίας 19 ετών και άνω, άντρες και γυναίκες
Ανεξάρτητοι :Θα υπάρξουν τρεις υποκατηγορίες ανάλογα με την ηλικία:
19 έως 35, 36 έως 50, και 51 και άνω
Γυναίκες (εφόσον συμπληρωθεί αριθμός από 3 και πάνω)

Έπαθλα:
Στον πρώτο της κατηγορίας των αθλητών για την πρόκριση θα δοθεί μια αναπνευστική συσκευή βελτίωσης της φυσικής κατάστασης (power breathe) καθώς και προϊόντα.
Στο δεύτερο έως και τον έκτο προϊόντα και θα κληρωθούν για τους υπόλοιπους αθλητές.
Στην κατηγορία των ανεξαρτήτων θα δοθούν προϊόντα στους τρεις πρώτους της κάθε υποκατηγορίας και θα κληρωθούν στους υπόλοιπους.
Στην κατηγορία γυναικών, εφόσον συμπληρωθεί, θα δοθούν προϊόντα στις τρεις πρώτες.
Στους τρεις πρώτους όλων των κατηγοριών θα δοθούν διπλώματα και μετάλλια.
Σε όσους συμμετέχουν θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα.

Διαβάστε ακόμα:  Μεγάλη συγκέντρωση / διάσχιση για τη σωτηρία του Βερμίου.

Συμμετοχή:
Το κόστος συμμετοχής στον αγώνα είναι 7ευρώ.

Διαμονή:
Για τη διαμονή των συμμετεχόντων και των συνοδών τους έχουν εξασφαλιστεί ειδικές τιμές στα ξενοδοχεία που βρίσκονται πλησίον του χώρου που θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας. Όλα βρίσκονται σε υψόμετρο, μέσα σε καταπράσινα δάση οξιάς, προσφέρουν ιδανικές συνθήκες διαμονής, πολλές παροχές και εναλλακτικούς τρόπους διασκέδασης και δράσεις για να περάσετε ένα όμορφο τριήμερο .

Χορηγοί:
Υποστηρικτές επικοινωνίας του αγώνα είναι :
1. Το περιοδικό τρεξίματος:
Runner
2. Η ιστοσελίδα των δρομέων:
www.dromeasclub.gr
3. Η εταιρία συμπληρωμάτων διατροφής:
Sgueezy
4 .Οι εταιρείας αθλητικών ειδών:
Fitness way
perli izumi – Camelbak
Salomon
Woolf
5. Τα ξενοδοχεία:
«ΠΗΓΑΔΙΑ»
«NAOUSSANATURA»
«ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ»
«ΑΚΡΟΡΙΟΝ»
«ΠΛΕΙΑΔΕΣ»

Παροχές:
Στην εκδήλωση προσκεκλημένος είναι ο Ψαρόγιαννης Γιώργος (Δρομέας, φυσικοθεραπευτής) ειδικευμένος στις αθλητικές κακώσεις και θα προσφέρει σε 10 αθλητές την δυνατότητα δωρεάν μέτρησης κινητικής ανάλυσης βάδισης (πελματογράφημα) με ειδικευμένο πελματογράφο.
Δηλώστε συμμετοχή εγκαίρως στον αγώνα μέσω της ιστοσελίδας. Θα κληρωθούν έξι άτομα, των οποίων τα ονόματα θα ανακοινωθούν μία εβδομάδα πριν από τον αγώνα. Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης θα τους γίνει η μέτρηση. Οι υπόλοιποι τέσσερις αθλητές που θα έχουν δωρεάν μέτρηση θα κληρωθούν την ημέρα του αγώνα.
Όσοι βρίσκονται στο χώρο του αγώνα το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15, αθλητές και μη, θα έχουν τη δυνατότητα να τους γίνεται η μέτρηση με έκπτωση 50%. Οι μετρήσεις αυτές θα τους παρέχουν σημαντικά στοιχεία ανατομίας του πέλματός τους και προτάσεις για βελτιώσεις.

Την ασφαλή έκβαση του αγώνα έχει αναλάβει η Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Θεσσαλονίκης.

Η φωτογράφηση του αγώνα θα γίνει από τον Σαββίδη Γιώργο www.giorgiosavidis.com

Διαβάστε ακόμα:  21 πεζοπόροι απέναντι σε 350 ανεμογεννήτριες!

Σύντομα θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες για τη διαδρομή του αγώνα, την αφίσα και άλλες λεπτομέρειες

Για τους επισκέπτες:
Την ημέρα του αγώνα θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη θεία λειτουργία στο εκκλησάκι του Αγίου Πνεύματος στο σημείο τερματισμού.
Επίσης για όσους δεν συμμετέχουν στον αγώνα, μπορούν να ανέβουν στην κορυφή με τον εναέριο αναβατήρα που θα λειτουργεί εκείνη τη μέρα, να κάνουν περιήγηση στο δάσος ή ποδηλασία στις διαδρομές του Χιονοδρομικού Κέντρου
Πληροφορίες στην ιστοσελίδα του δήμου www.naoussa.gr.
Για την ομαλή εξέλιξη του αγώνα παρακαλείστε όπως δηλώσετε έγκαιρα στην ηλεκτρονική διεύθυνση pappas@naoussa.gr μέχρι Παρασκευή 13/06/2008 ή 2 ώρες πριν την εκκίνηση του αγώνα στη γραμματεία που θα βρίσκεται στο χώρο του γηπέδου στα 3-5 πηγάδια. πληροφορίες –τηλ 2332053000 3223044981-3 (ωρες : 8.00- 15.00)

SHARE
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός κοίταζα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με έκανε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό, τα Βαρδούσια κ.α.