1ο Desert Grand Slam

Ο Dean Καρνάζης έτοιμος να καλύψει μία απίστευτη διαδρομή σε πέντε σημαντικές ερήμους μέσα σ’ ένα χρόνο.Από την Atacama της Χιλής μέχρι το Polar Plateau της Ανταρκτικής, ο κορυφαίος μαραθωνοδρόμος Dean Καρνάζης τρέχει στο πρώτο “Desert Grand Slam”.

San Leandro, Καλιφόρνια-3 Απριλίου 2008. Η The North Face, η πρώτη τεχνική εταιρεία σε αθλητική ενδυμασία ανακοίνωσε σήμερα το “The North Face Grand Slam”, στο οποίο ο αθλητής αντοχής Dean Καρνάζης θα τρέξει στις 5 πιο σημαντικές ερήμους του κόσμου με στόχο να ολοκληρώσει αυτόν τον αγώνα μέσα σ’ ένα χρόνο.

Το “The North Face Desert Grand Slam” καλύπτει τα πιο άνυδρα, ζεστά, παγωμένα και ανεμοδαρμένα μέρη στη γη περνώντας μέσα από έναν αφάνταστα εξαντλητικό αγώνα δρόμου.

4.jpgΓια την επίτευξη αυτού του Desert Grand Slam, ο Καρνάζης ο οποίος έχει ήδη διασχίσει το Atacama Desert της Χιλής [30 Μαρτίου – 7 Απριλίου], θα τρέξει επίσης στο Gobi Desert της Κίνας [6-16 Ιουνίου], Death Valley της Καλιφόρνια [14-16 Ιουλίου], Sahara Desert της Αφρικής [24 Οκτωβρίου-3 Νοεμβρίου], και στο άγονο οροπέδιο της Ανταρκτικής [9 Νοεμβρίου-5 Δεκεμβρίου].

«Η ευκαιρία που μου δίνεται να τρέξω στις 5 πιο διάσημες ερήμους του κόσμου μέσα σε ένα χρόνο, είναι μια φανταστικά εμπειρία,» λέει ο Καρνάζης.

Το Atacama Crossing 2008 στην Χιλή άρχισε στις 30 Μαρτίου, με συμμετέχοντες – ανταγωνιστές από 21 διαφορετικές χώρες. Άλλοι ανταγωνιστές που τολμούν να ολοκληρώσουν τουλάχιστον τέσσερις ερήμους μέσα στον χρόνο είναι: Paul H. Liebenberg [από νότια Αφρική], και ο Jimmy Olsen [από την Δανία].

«Η αξιοσημείωτη προοπτική-πρόκληση αυτού του αγώνα, και για τους τρεις που συναγωνιζόμαστε, προσθέτει κάποιο ανταγωνιστικό στοιχείο αλλά και ένα στοιχείο παγκόσμιας συντροφικότητας», σημειώνει ο Καρνάζης και συνεχίζει λέγοντας ότι «κάτι τέτοιο με τιμά και με ταπεινώνει ταυτόχρονα.

Και οι πέντε αγώνες του Καρνάζη συμπεριλαμβάνουν εξαιρετικές απαιτήσεις, ο οποίος τις περιγράφει ως «μια πραγματική δοκιμασία αντοχής και ανθρώπινου πνεύματος».

4_copy.jpgΟι θερμοκρασίες στην έρημο Gobi φτάνουν μέχρι τους 40C, ενώ η Atacama Desert της Χιλής είναι το πιο στεγνό και άνυδρο μέρος στο πλανήτη και δέχεται περίπου 1mm βροχή τον χρόνο. Το Death Valley Crossing, απλώνεται μέχρι την έρημο Mojave, και ξεκινάει από 280 πόδια κάτω από την θάλασσα, διαπερνάει δυο βουνά καταλήγοντας στο Mount Whitney Portals, 8360 πόδια, πάνω από την θάλασσα. Οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται γύρω στους 120 βαθμούς Κελσίου (όρια διακύμανσης).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εξέλιξη και την πορεία του “The North Face Desert Grand Slam”:
www.thenorthface.com/deserts
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ερήμους:
www.4deserts.com
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Dean Καρνάζη:
www.ultramarathonman.com

SHARE
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός κοίταζα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με έκανε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό, τα Βαρδούσια κ.α.