ΑΘΛΟΣ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ 2008

Στο ορεινό συγκρότημα των Τζουμέρκων στο Νομό Άρτας, στα καταπράσινα χωριά της περιοχής, θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 7-8 Ιουνίου 2008 για έβδομη συνεχή χρονιά ο αγώνας περιπέτειας με την ονομασία «ΑΘΛΟΣ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ 2008». Αφετηρία και τερματισμός θα είναι το χωριό Άγναντα.

Την οργάνωση του αγώνα έχουν ο Δήμος Αγνάντων και ο Ε.Ο.Σ. Αχαρνών. Υπεύθυνοι της διοργάνωσης είναι οι Θεοχαρόπουλος Γιάννης και Αναστασίου Μαρίνα αθλητές της Salomon Team-Ε.Ο.Σ. Αχαρνών με πολυετή εμπειρία σε τέτοιους αγώνες τόσο σε συμμετοχές όσο και στη διοργάνωσή τους.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Σάββατο 7/6/2008:
8.30-9.00 π.μ.: Ξενοδοχείο «Γεφύρι Πλάκας». Τελευταίες δηλώσεις συμμετοχής στο raft σε ομάδες των έξι ατόμων. Ενημέρωση για τον αγώνα του raft που θα γίνει αμέσως μετά.
14.00-14.30: ΚΕΠ Αγνάντων. Τελευταίες δηλώσεις συμμετοχής για τον ατομικό αγώνα ΜΤΒ μήκους
60 χλμ., ενημέρωση, εκκίνηση του αγώνα.
Κυριακή 8/6/2008:
7.30-8.00 π.μ.: Ξενοδοχείο «Γεφύρι Πλάκας». Τελευταίες δηλώσεις συμμετοχής για τον ατομικό αγώνα ορεινού τρεξίματος μήκους 30 χλμ., ενημέρωση, εκκίνηση αγώνα.
12.30-14.00: Απονομές, φαγητό για όλους. Πλατεία δημαρχείου Αγνάντων.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ

Ο ΑΘΛΟΣ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ περιλαμβάνει φέτος τρία αγωνίσματα:

Raft / ΜΤΒ marathon / Ορεινό Τρέξιμο marathon

Όμως μπορεί κάποιος να συμμετέχει σε όποιο αγώνισμα θέλει και μεμονωμένα γιατί καθένα από αυτά είναι ένας ξεχωριστός αγώνας.

Α) Αγώνας RAFT (Ομάδα 6 ατόμων): Θα γίνει σε πληρώματα των έξι ατόμων με εξοπλισμό και οδηγό της διοργάνωσης. Όλοι οι τερματίσαντες θα έχουν βαθμολογία ανάλογα της θέσης τους που θα τους χρησιμεύσει στο σύνολο του αγώνα για τη γενική τους κατάταξη από τα τρία αγωνίσματα. Η διαδρομή του Raft θα είναι 7 χλμ. στον Άραχθο ποταμό. Αυτή την εποχή ο Άραχθος έχει φουσκωμένα κατακάθαρα νερά και οι οδηγοί είναι οι πλέον έμπειροι της περιοχής. Εμπειρία αξέχαστη!!

2.jpgΒ) Αγώνας ΜΤΒ (Ατομικό): Θα είναι ατομικός αγώνας στις κατηγορίες Ανδρών, Γυναικών. Η διαδρομή είναι 60 χλμ. (80% μονοπάτια και δασικοί δρόμοι), υψομετρική διαφορά 1900μ. Η διαδρομή διασχίζει ρυάκια, μονοπάτια και δασικούς, περνάει δίπλα από ποτάμια και το καταπράσινο περιβάλλον θα χορτάσει τα μάτια σας και θα ικανοποιήσει και τις αναρτήσεις σας!!!

Γ) Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος (Ατομικό): Θα είναι ατομικός αγώνας στις κατηγορίες Ανδρών, Γυναικών. Η διαδρομή είναι 30 χλμ. (80% μονοπάτια), υψομετρική διαφορά 1300μ. Περνάει από το παλαιό γεφύρι της πλάκας, διασχίζει Ελατοδάση και η διαδρομή σε κάνει να αμφιβάλεις εάν είσαι στην Ελλάδα ή στην Ελβετία!!!

Ακολουθεί υψομετρικό σχεδιάγραμμα του αγώνα ΜΤΒ και Ορεινού Τρεξίματος με τις θέσεις των σταθμών υποστήριξης όπου οι αγωνιζόμενοι θα μπορούν να προμηθευτούν αναψυκτικά και παραδοσιακά γλυκά στην διάρκεια των αγώνων.

3.jpg

Το μεσημέρι της Κυριακής θα γίνουν οι απονομές και θα υπάρξει φαγητό για όλους στην Πλατεία Δημαρχείου Αγνάντων.

Λεπτομέρειας για διαμονή, Δηλώσεις συμμετοχής, έπαθλα και όροι συμμετοχής στην ιστοσελίδα http://www.eosacharnon.gr/tzumerka.htm

SHARE
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός κοίταζα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με έκανε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό, τα Βαρδούσια κ.α.