Βοήθεια για το Νεπάλ

Εβδομάδες μετά τον καταστροφικό σεισμό στο Νεπάλ, αλλά και με τους μετασεισμούς να ολοκληρώνουν την καταστροφή, η φτωχή αλλά και τόσο αγαπητή – ειδικά στους ορειβάτες – χώρα, έχει ανάγκη την αλληλεγγύη μας.

Επειδή όμως οι κυβερνητικές, αλλά και μη κυβερνητικές (ΜΚΟ) οργανώσεις συνιστούν πολλές φορές απάτη, όπου η “βοήθεια” πάει οπουδήποτε αλλού παρά σε αυτούς που τη χρειάζονται, μια ομάδα που ευαισθητοποιήθηκε με το πρόβλημα, δημιούργησε αυτοοργανωμένα και έξω από τα συνήθη κυκλώματα, ένα project βοήθειας για τους πληγέντες Νεπαλέζους.

Όπως γράφουν οι ίδιοι, “δεν θέλουμε να συνεργαστούμε με κυβερνητικές ούτε μη-κυβερνητικές οργανώσεις, για να βεβαιωθείτε ότι κανείς δεν θα λάβει αμοιβή ή/ούτε θα βγάλει κέρδος από αυτή την κατάσταση. Δεν θέλουμε κάνουμε βεβιασμένες κινήσεις φιλανθρωπίας από αυτοματισμό, αλλά ότι κάνουμε να γίνει με τον τρόπο μας ως ουσιαστική Αλληλεγγύη. Αυτή η προσπάθεια γίνεται ως μια ελάχιστη χειρονομία υποστήριξης για τους ντόπιους σε αυτή την κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Στέλνοντας σκηνές για τους πρώτους μήνες, θέλουμε να τους στείλουμε δύναμη να πατήσουν ξανά σταθερά στα δικά τους πόδια, όσο πιο γρήγορα γίνεται“.

Περισσότερα για το εγχείρημα, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

SHARE
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός κοίταζα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με έκανε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό, τα Βαρδούσια κ.α.