Ένα νέο δίκτυο υπηρεσιών γεννήθηκε στην Κάλυμνο, το Alternet Greece. Στο δίκτυο αυτό, υπό την αιγίδα του γραφείου τουρισμού και μάρκετινγκ Alter Holidays DMC, μέχρι στιγμής συμμετέχουν περισσότερες από 80 τοπικές επιχειρήσεις – ξενοδοχεία, εστιατόρια, ενοικίασης δικυκλων, αυτοκινήτων , καφέ μπαρ κ.α. από τις οποίες ήδη οι 50 πληρούν τα στάνταρντ και συμμετέχουν ενεργά στο πρόγραμμα προσφέροντας ποιοτικές εκπτωτικές υπηρεσίες για τον επισκέπτη.

Το Alternet έχει ως σκοπό να εισάγει   στις τοπικές τουριστικές επιχειρήσεις  νέα φιλοσοφία,  δημιουργώντας  κίνητρα για την βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών, προς όφελος των επισκεπτών.

foto2Αυτό το όποιο έχει μεγάλο ενδιαφέρον για τους αναρριχητές- επισκέπτες του νησιού, είναι η υπηρεσία Rescue Service.
Για την επίτευξη αυτού του στόχου, το Alternet το οποίο είχε την ιδρυτική πρωτοβουλία, συνέβαλε ηθικά και ουσιαστικά για την δημιουργία της  Εθελοντικής  Ομάδας  Διάσωσης  για τα ορεινά  συμβάντα στην Κάλυμνο. Για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων και την δημιουργία επάρκειας πρόσφερε στα μέλη  τεχνικά σεμινάρια  επιπέδου από εξειδικευμένους έλληνες και  άγγλους εκπαιδευτες. Καθοριστικό ρόλο έπαιξε στην όλη προσπάθεια και η συμμετοχή της επιχείρησης αναρριχητικών ειδών  Kalymnos Wild Sport, η οποία πρόσφερε όλον τον τεχνικό εξοπλισμό  για την ομάδα και συνέβαλε στην απόλυτη κάλυψη των αναγκών της..

foto3Το Alternet παρέχει μια κάρτα μέλους στους επισκέπτες, η όποια προσφέρει εκπτώσεις και προνομία σε όσους την προμηθευτούν. Παράλληλα με την αγορά της κάρτας προσφέρει δωρεάν μια εφαρμογή για κινητά τηλεφωνά με υπηρεσία ειδοποίησης σε περίπτωση κίνδυνου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκέφτηκε την ιστοσελίδα:http://www.alternetgreece.com/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός χάζευα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με ώθησε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει και εκδώσει, πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό και τα Βαρδούσια.