“Έφυγε” ο Λουκάς Γιαννακούλης

Έχασε τελικά χθες το πρωί τη μάχη με το θάνατο ο Λουκάς Γιαννακούλης, μετά από πολύ σοβαρό ατύχημα που είχε πριν μια εβδομάδα σε αγώνα αυτοκινήτων στη Χαλκιδική.

Ο Λουκάς Γιαννακούλης γεννήθηκε το 1960 και ξεκίνησε τις ορειβατικές και αναρριχητικές του δραστηριότητες σα φοιτητής στη Θεσσαλονίκη στα τέλη του 70.

Έκτοτε παρέμενε ενεργός στον ορειβατικό χώρο. Άνοιξε και επανέλαβε πολύ σημαντικές διαδρομές σε όλη την Ελλάδα (Μετέωρα, Λεωνίδιο, Βαράσοβα κ.α.) και είχε πολύ σημαντικές αναρριχήσεις στις Άλπεις  (Mont Blanc, Δολομίτες), ενώ ασχολήθηκε και με την αγωνιστική αναρρίχηση ήδη από την γέννησή της στην Ελλάδα στις αρχές του 90. Το 1985 είχε πάρει μέρος στην πρώτη ελληνική αποστολή στα Ιμαλάια (ΕΟΣ Αθηνών – Annapurna South).

Πολύ αγαπητός και δραστήριος στον ορειβατικό χώρο, ο Λουκάς Γιαννακούλης ήταν Οδηγός Βουνού και μέλος του ΣΕΟΒ. Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα στο ναό της Αγ. Φιλοθέης στις 3μμ.

Η ορειβατική οικογένεια θα έχει πάντα την καλή ανάμνηση του.

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...