Ο Λουκάς Γιαννακούλης γεννήθηκε το 1960 και ξεκίνησε τις ορειβατικές και αναρριχητικές του δραστηριότητες σα φοιτητής στη Θεσσαλονίκη στα τέλη του 70.

Έκτοτε παρέμενε ενεργός στον ορειβατικό χώρο. Άνοιξε και επανέλαβε πολύ σημαντικές διαδρομές σε όλη την Ελλάδα (Μετέωρα, Λεωνίδιο, Βαράσοβα κ.α.) και είχε πολύ σημαντικές αναρριχήσεις στις Άλπεις  (Mont Blanc, Δολομίτες), ενώ ασχολήθηκε και με την αγωνιστική αναρρίχηση ήδη από την γέννησή της στην Ελλάδα στις αρχές του 90. Το 1985 είχε πάρει μέρος στην πρώτη ελληνική αποστολή στα Ιμαλάια (ΕΟΣ Αθηνών – Annapurna South).

Πολύ αγαπητός και δραστήριος στον ορειβατικό χώρο, ο Λουκάς Γιαννακούλης ήταν Οδηγός Βουνού και μέλος του ΣΕΟΒ. Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα στο ναό της Αγ. Φιλοθέης στις 3μμ.

Η ορειβατική οικογένεια θα έχει πάντα τη καλή ανάμνησή του.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός χάζευα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με ώθησε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει και εκδώσει, πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό και τα Βαρδούσια.