Στην περιοχή της Τσαγκαράδας στο πανέμορφο Πήλιο, θα διεξαχθεί από Τετάρτη  5 Ιουνίου μέχρι Κυριακή 9 Ιουνίου 2013 το 1ο Φεστιβάλ Ορειβατικού & Θαλάσσιου Αθλητισμού Τσαγκαράδας, που διοργανώνει ο τοπικός Τουριστικός & Αναπτυξιακός Σύλλογος.

Κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ θα διεξάγονται 11 αθλήματα περιπέτειας – Κατάβαση Φαραγγιών (canyoning), αναρρίχηση (climbing), ποδήλατο βουνού (mountain bike), θαλάσσιο κανό (canoe kayak), υποβρύχιες καταδύσεις (scuba diving), εναέρια διαδρομή (flying fox), ιππασία (horse ridding), τοξοβολία (archery), πεζοπορία (trekking), αγώνας ανωμάλου δρόμου (trail running) κι αγώνας προσανατολισμού (orienteering).

Τη διεξαγωγή των αθλημάτων έχουν αναλάβει και σχεδιάσει κορυφαίοι Έλληνες εκπαιδευτές όπως οι Νίκος Μαγγίτσης, Αναστάσιος Αποκρεμιώτης, Θάνος Νικάκης, Κίμων Παπαδημητρίου, Αλέξανδρος Πετρούτσος, Μιλτιάδης Ρηγόπουλος, Χρήστος Ζούμπος, Τζώρτζης Ρηγάκης. Θα λάβουν μέρος σπουδαίοι αθλητές, αλλά επίσης ερασιτέχνες και παιδιά, σε ειδικά σχεδιασμένες διαδρομές.

Σε όλες τις δραστηριότητες παρέχεται ο απαραίτητος εξοπλισμός, διεξάγονται όλες υπό την επίβλεψη και την καθοδήγηση εξειδικευμένων εκπαιδευτών, ενώ τα επίπεδα δυσκολίας είναι διαμορφωμένα και για αρχάριους.

Στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ προβλέπονται πολλές ακόμα εκδηλώσεις και σεμινάρια, προβολές ταινιών, συναυλίες και πάρτι. Ενδεικτικά τη Κυριακή 9/6, θα προβληθούν οι ταινίες ”Life cycles” και “7 summits”.

Για το πλήρες πρόγραμμα, την ιστοσελίδα της διοργάνωσης και την επικοινωνία πατήστε εδω.

SHARE
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός κοίταζα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με έκανε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό, τα Βαρδούσια κ.α.