Θανατηφόρα πτώση στα Μετέωρα

Θανατηφόρα πτώση στα Μετέωρα και συγκεκριμένα στη νότια ορθοπλαγιά της Ντούπιανης είχε χθες το απόγευμα 20/5, 74χρονος Γερμανός αναρριχητής.

Ο αναρριχητής σκαρφάλωνε στη νότια ορθοπλαγιά της Ντούπιανης, όταν δήλωσε αδυναμία στους σχοινοσυντρόφους του να συνεχίσει και ξεκίνησε να κάνει το ραπέλ της επιστροφής. Από λάθος χειρισμό, 15 μέτρα πάνω από το έδαφος βγήκε από το ραπέλ, με αποτέλεσμα τη θανατηφόρα πτώση του.
Ειδοποιήθηκε από περίοικους η Ομάδα διάσωσης της Ορειβατικής Λέσχης καλαμπάκας καθώς και η Π.Υ. η οποία απεγλώβισε τη σωρό του άτυχου αναρριχητή.

SHARE
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός κοίταζα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με έκανε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό, τα Βαρδούσια κ.α.