Από πυρκαγιά καταστράφηκε ένα σχετικά άγνωστο στον πολύ κόσμο καταφύγιο, αυτό στο Δάσος Αστροχωρίου σε υψόμετρο 1300μ. στα βουνά του Βάλτου, που ανήκει στον ΕΟΣ Πρέβεζας. Συγκεκριμένα κάηκε ολοσχερώς όλος ο εξοπλισμός στο εσωτερικό του καταφυγίου, καθώς και τα παράθυρα και η πόρτα εισόδου.

Δεν έχει αποσαφηνιστεί αν η πυρκαγιά ήταν κακόβουλη ενέργεια, αν και είναι δύσκολο να κατανοήσει κάποιος τους λόγους που οδήγησαν κάποιον ή κάποιους σε μια τέτοια απόπειρα, αλλά ακόμα και από αμέλεια να προκλήθηκε από κάποιους, που αφού παραβίασαν την είσοδο φιλοξενήθηκαν στο καταφύγιο, άναψαν το τζάκι και το παράτησαν αναμμένο, δείχνει ανευθυνότητα, περιφρόνηση και ωχαδερφισμό, δείγματα αντικοινωνικής συμπεριφοράς.
valtos2Ο σύλλογος παρακαλεί όποιον γνωρίζει κάτι να το καταθέσει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Άρτας.

SHARE
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός κοίταζα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με έκανε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό, τα Βαρδούσια κ.α.