Οι αδελφοί Remy στο Λεωνίδιο.

Τα αδέλφια Yves και Claude Remy βρίσκονταν για δώδεκα ημέρες από τις αρχές Ιανουαρίου στο Λεωνίδιο, με σκοπό την αναζήτηση νέων αναρριχητικών πεδίων και το άνοιγμα νέων διαδρομών.

Για το σκοπό αυτό αφιέρωσαν πολλές ώρες καθημερινά στα βράχια του Λεωνιδίου, και της ευρύτερης περιοχής και κατάφεραν να ανοίξουν 30 νέες διαδρομές με βαθμό δυσκολίας από 5 έως 7c.

Τα δυο αδέρφια είχαν την υποστήριξη του τοπικού Δήμου και ντόπιων αναρριχητών, ενώ προσκάλεσαν και συμπατριώτες τους Ελβετούς, που δοκίμασαν το σκαρφάλωμα στις νέες διαδρομές.

Στο Λεωνίδιο, εκτός από τη μεγάλη κόκκινη ορθοπλαγιά που για πρώτη φορά σκαρφαλώθηκε τη δεκαετία του 80, στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν πολλά ακόμα καλά βράχια και έχουν ανοιχτεί κάμποσες διαδρομές με πρωτεργάτες τους Κουθούρη, Ρούσσο και Λωνσταντακόπουλο.

Πηγή-φωτό: leonidion.gr

SHARE
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός κοίταζα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με έκανε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό, τα Βαρδούσια κ.α.