Τα αδέλφια Yves και Claude Remy βρίσκονταν για δώδεκα ημέρες από τις αρχές Ιανουαρίου στο Λεωνίδιο, με σκοπό την αναζήτηση νέων αναρριχητικών πεδίων και το άνοιγμα νέων διαδρομών.
Για το σκοπό αυτό αφιέρωσαν πολλές ώρες καθημερινά στα βράχια του Λεωνιδίου, και της ευρύτερης περιοχής και κατάφεραν να ανοίξουν 30 νέες διαδρομές με βαθμό δυσκολίας από 5 έως 7c.
Τα δυο αδέρφια είχαν την υποστήριξη του τοπικού Δήμου και ντόπιων αναρριχητών, ενώ προσκάλεσαν και συμπατριώτες τους Ελβετούς, που δοκίμασαν το σκαρφάλωμα στις νέες διαδρομές.
Στο Λεωνίδιο, εκτός από τη μεγάλη κόκκινη ορθοπλαγιά που για πρώτη φορά σκαρφαλώθηκε τη δεκαετία του 80, στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν πολλά ακόμα καλά βράχια και έχουν ανοιχτεί κάμποσες διαδρομές με πρωτεργάτες τους Κουθούρη, Ρούσσο και Λωνσταντακόπουλο.
Πηγή-φωτό: leonidion.gr