Ελβετοί διασώστες στο Λάπατο

Μετά από τρεις ημέρες άκαρπων προσπαθειών εντοπισμού του αγνοούμενου ορειβάτη στο Λάπατο της Γκαμήλας, η οικογένεια του, ζήτησε τη βοήθεια Ελβετών διασωστών.

Συγκεκριμένα ζήτησαν την συνδρομή της  «Air Zermatt», οι οποία έστειλε τρία άτομα (δυο διασώστες και έναν ειδικευμένο πιλότο), τα οποία είναι από χθες το βράδυ στην Ελλάδα και σήμερα θα αρχίσουν τις πρώτες προσπάθειες εντοπισμού. Ο αγνοούμενος είχε ατύχημα, όταν υποχώρησε κορνίζα πάνω από τις βόρειες πλαγιές του Λάπατου, αλλά καμιά προσπάθεια εντοπισμού και διάσωσης του, δεν έχει φέρει ακόμα κάποιο αποτέλεσμα.

SHARE
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός κοίταζα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με έκανε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό, τα Βαρδούσια κ.α.